Chrudimsko z nebe

Chrudimsko z nebe

Adresa:

Hlinsko, Adámkova 341

Termín: 8.2.2019 30.3.2019
Vstupné:

Zdarma

8úno - 30bře celý den

Žánr: výstavy


Městský kulturní dům Hlinečan zve na výstavu leteckých fotografií zachycující krásu Chrudimska. Okres Chrudim patří k turisticky atraktivním oblastem s řadou kulturních a historických památek a s mnoha přírodními zajímavostmi.

Často navštěvované je historické jádro Chrudimi s muzeem Často navštěvované je historické jádro Chrudimi s muzeem loutkařských kultur v Mydlářově domě, státní zámek Slatiňany a jeho historické muzeum či zříceniny hradů Košumberk, Lichnice, Rabštejn a Oheb.

Ze zříceniny hradu Oheb, tyčící se na skále je krásný výhled na turisticky velmi atraktivní přehradu Seč. První písemná zmínka o hradu pochází z roku 1405 kdy jej vlastnil Ješek z Popovce a Ohebu – loupeživý rytíř a majitel sousedního Vildštejna.
V malé obci Svratouch se nachází lovecký zámeček z 18. století, který nese stejný název jako hradní velikán Karlštejn. Okolní lesy přímo vybízejí k romantickým procházkám.
K turistické přitažlivosti regionu značnou měrou přispívá židovský areál v Heřmanově Městci a soubor lidových staveb Vysočina na Veselém Kopci a v přilehlých lokalitách Hlinecka.

Mnohé z těchto zajímavostí spatříte v připravované knize leteckých fotografií Chrudimsko z nebe, kterou připravuje CBS Nakladatelství.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Chrudimsko z nebe

U tří jasanůLuže (15.2 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (20.5 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (20.8 km)