Fenomén Igráček a různá povolání dříve a nyní

Fenomén Igráček a různá povolání dříve a nyní

Termín: 11.5.2019 25.8.2019

11kvě - 25srp celý den

Žánr: výstavyumění děti hračky igráček východní čechy letní výstavy


Legendární figurka míří do poličského muzea, aby potěšila děti a dojala dospělé, kteří si s ní mohli hrát jako kluci a holky už od roku 1976. Výstava návštěvníkům představí historii, bohatou současnost i výrobu oblíbené české hračky. Prohlédnete si desítky figurek nejrůznějších povolání a charakterů s typickým náčiním, nářadím, dopravními prostředky apod. Do roku 2006 vyráběla figurky firma IGRA, od roku 2010 je produkuje česká firma EFKO-karton s.r.o. Na výstavě uvidíte především nové podoby IGRÁČKA, příslušenství k němu, další hračky a společenské hry této firmy.

Ve druhé částí výstavy se podíváme do starší historie. I zde budou představeny české a československé hračky, a to z let 1880 – 1980. Uvidíte celky hraček vážících se k jednotlivým povoláním. Budou to například truhláři a jejich dílny, zemědělci s koňmi či traktory, řidiči s vozidly. Hračky ukážou, k čemu byli směřování chlapci a k čemu dívky a jak se skladba řemesel a zaměstnání měnila s dobou.

Všechny vystavované předměty budou zapůjčeny od agentur a ze soukromého muzea. V obou částech výstavy budou připraveny herny pro děti.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fenomén Igráček a...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)