Vích, Dvořák a Čihák poprvé společně

Vích, Dvořák a Čihák poprvé společně

Adresa:

Vysoké Mýto, Aloise Vojtěcha Šembery 125

Termín: 7.12.2018 6.1.2019

7pro - 6led celý den

Žánr: výstavyumění malba fotografie grafika východní čechy vysoké mýto galerie


Vladimír Vích, Milan Dvořák a Jan Čihák – trojice výtvarníků z Litomyšlska se poprvé představí na společné výstavě. Jejich obrazy a fotografie si prohlédnete v Městské galerii Vysoké Mýto.

Vladimír Vích (1931), rodák z Litomyšle, se malování věnuje už od školních let. Studoval litografii a grafiku, v týchž oborech pak také celý život pracoval. Dlouhá léta se ve své tvorbě věnoval především grafice, později se vrátil opět k malířskému stojanu a olejomalbě. Častým námětem jeho obrazů jsou litomyšlská zákoutí.

Fotograf Milan Dvořák (1936) se narodil ve Vysokém Mýtě, kde strávil dětství a dospívání, většinu života ale prožil v Litomyšli. Fotografovat začal téměř před půl stoletím. Zachycuje okamžiky všedního dne, zabývá se reportážní fotografií, dokumentem, ale také přírodou, portréty, detailem.

Jan Čihák (1940) pochází z Prahy, druhým domovem se mu však stala Vysočina. Žije a tvoří v Horním Újezdě. Malování se začal věnovat až v dospělosti, studoval soukromě u renomovaných malířů. Jeho celoživotním tématem se stala Vysočina a její proměny. V Poličce má prodejní galerii.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vích, Dvořák a...

U tří jasanůLuže (12.4 km)

Residence ArxChrudim (25.6 km)

Ubytování U PalukůChrudim (26.6 km)