Svěcení mariánského sloupu i koncert barokní hudby

Svěcení mariánského sloupu i koncert barokní hudby

Termín: 16.11.2018

16listopad pátek 16:00

Žánr: ostatní akce


Restaurátorské práce v Poličce se blíží ke konci, a proto Město Polička připravilo tři akce věnované poličskému morovému sloupu. Těšit se můžete na svěcení mariánského sloupu, představení knihy o restaurování a koncert barokní hudby. Během jednoho odpoledne se můžete zúčastnit tří zajímavých akcí, věnované jedinečné národní kulturní památce, kterou naleznete na poličském náměstí a kterou zdobí sochy Jiřího Františka Pacáka, uznávaného vrcholně barokního sochaře 17. století.

„Celková obnova Mariánského morového sloupu na náměstí v Poličce začala po důkladných přípravách v roce 2015 a náklady od tohoto roku činily 5,5 mil. Kč včetně DPH, z toho téměř 90 % prostředků obdrželo město formou dotací z Ministerstva kultury ČR z Programu regenerace MPR a MPZ,“ informuje tisková mluvčí města Naděžda Šauerová.

„Hlavním úkolem letošní pracovní sezóny bylo dokončení všech plánovaných prací, usazení kopií kamenných soch, provést a revidovat plastické a barevné retuše sloupu tak, aby bylo dílo představené opět v harmonickém celku a následně předáno zpět městu,“ dodává. A proto se v pátek 16. listopadu 2018 můžete těšit od 16.00 hodin na znovu vysvěcení mariánského sloupu na Palackého náměstí. Hosté budou přivítáni fanfárami přímo z radnice. Dále se pak od 16.30 hodin v přednáškovém sále Centra Bohuslava Martinů uskuteční beseda s restaurátory, zástupci města a dalšími hosty. Autoři představí knihu věnovanou historii, restaurátorskému průzkumu a přípravám oprav poličského mariánského (morového) sloupu. A v 18.00 hodin sál rozezní barokní skladby v podání Dua Spes.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svěcení mariánského...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)