Martinů napříč poličkou kreslící a soutěžící

Martinů napříč poličkou kreslící a soutěžící

Termín: 1.11.2018 31.12.2018

1lis - 31pro celý den

Žánr: ostatní akce


Královské věnné město Polička bylo tento týden zaplaveno kresbičkami jejího nejslavnějšího rodáka, hudebního skladatele Bohuslava Martinů. Použito bylo hned několik rozverných kresbiček, které se tak dostanou i do vašeho každodenního života.

A jestli máte chuť, můžete si i zasoutěžit! „Spolu s poličským muzeem (MMG) jsme se rozhodli využít několika kresbiček Martinů, které jsou nejen humorné, ale přímo vyplývají ze životních situací a příhod nejen autora, ale mnohdy i nás. Vyrobili jsme pár velkoformátových bannerů, umístěných v centru města a také několik větších samolepek pro umístění na místa, která kresbičky ilustrují. Cílem bylo, aby lidé vnímali poličského rodáka nejen jako slavného hudebníka, ale také jako osobitého výtvarníka. V několika restauracích vás jistě pobaví kresbička Paříš, paříš, kresbu Plavu na dně mořském naleznete kde jinde, než na plaveckém bazéně nebo v restauraci Přístav a jak vypadá taková Psí studie se dozvíte, pokud navštívíte se svým čtyřnohým miláčkem veterinární ambulanci,“ informuje autor grafické podoby výstavy Jakub Klimeš, Dis. Pracující v místní firmě REK s. r. o. Polička, která na výstavě s muzeem spolupracuje.

„Tímto výčtem ovšem nekončíme. Kresbičky můžete potkat na několika místech v centru města Poličky. Pokud jste majitelem chytrého telefonu, neváhejte a zkuste se zvěčnit pózující s fotografiemi všech vylepených kresbiček a výsledky svého tvoření zaslat na Facebook Muzea, kde budou zveřejněny,“ dodává. Součástí výstavy je soutěž, trvající až do konce tohoto roku. V centru města Poličky se nachází 11 samolepek a každá z nich obsahuje 1 kód a to ve tvaru číslice + písmeno. Cílem je najít a spojit všechny dosažitelné kódy a získat tak tajenku.

Více o výstavě a podmínkách soutěže na www.cbmpolicka.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Martinů napříč...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)