Martinů obrázky kreslící

Martinů obrázky kreslící

Termín: 13.10.2018 31.12.2018

13říj - 31pro celý den

Žánr: výstavy


Výstava představí skladatele v netradiční roli – jako autora půvabných kreseb. Marti-nů maloval jen tak pro radost a relaxaci, neměl v úmyslu kresbičky zveřejňovat. Ně-které z jeho obrázků jsou sice známé a byly již vícekrát publikovány, nicméně nikdy ne samostatně - vždy to bylo jen pro jakési doplnění informací z jeho života a díla, vy-kreslení určité atmosféry.

A řada obrázků dosud uveřejněna vůbec nebyla, až nyní. Jsou zde nashromážděny veškeré dostupné materiály, a to nejen ze zdrojů poličské-ho muzea, ale i z jiných institucí z celé republiky. Celkem se počet pohybuje kolem 230 kreseb. V rámci výstavy bude k vidění i animace vycházející z autobiografických karikatur skladatele na téma hudebních aktivit a pře-animovaného reálného prostředí města Poličky - „Den Bohuslava Martinů v Poličce“ a „Inspiromat“, který návštěvníkům na-bídne možnost vlastních výtvarných aktivit. K výstavě bude vydán katalog všech autorových kreseb s podrobnými historicko-společenskými komentáři. Prostředky na vydání katalogu poskytlo Ministerstvo kul-tury ČR.

Výstavu podpořilo opět MK ČR a město Polička. Výstava, konaná pod záštitou Ministerstva kultury České republiky, bude za-hájena v sobotu 13. 10. 2018 ve 14.00 hod. slavnostní vernisáží, v rámci které proběhne i křest katalogu kreseb Bohuslava Martinů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Pardubický kraj Akce v obci Polička

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Martinů obrázky...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)