Tradiční Městské slavnosti ve Vysokém Mýtě nabídnou 8.–9. září pestrou nabídku kulturních akcí. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty, výstavy, Kujebácký jarmark i zdarma přístupné městské a církevní památky.

V pátek 8. září odpoledne rozproudí amfiteátr M-klubu tradiční studentský festival GYMJAM. V podvečer proběhnou dvě vernisáže: v Městské galerii vernisáž výstavy Jakub Vlček a v Turistickém informačním centru výstavy Šimon Škrabal. Městské slavnosti zahájí ve 20.00 v Šemberově divadle Litomyšlský symfonický orchestr, který zahraje hudbu Georga Friedricha Händela.

Program Městských slavností bude pokračovat v sobotu 9. září od 9.00 na náměstí Přemysla Otakara II. akcemi pro děti. V 9.00 zahraje domácí Divadeliér pohádku Jak Honza ke štěstí přišel. Následovat bude po desáté hodině Divadlo Kejkle, které připravilo hned tři programové vstupy. Děti se mohou těšit na Karneval, na pohádku Šípková Růženka a několik hodin se jim bude věnovat Balónkový klaun. Po celý den budou pro děti atrakce od řezbáře Matěje, který přiveze velký kolotoč, kozí taxi, houpacího mravenečníka, draka, domeček kostiček, kolo štěstí nebo mlátičku.

Po slavnostním zahájení odpoledního bloku programu ve 13.50 budou následovat vystoupení kapely Perutě, Barbory Polákové a řady dalších.

Po celý den bude na náměstí probíhat Kujebácký jarmark. Současně budou v sobotu 9. září v rámci Městských slavností a Dnů evropského kulturního dědictví veřejnosti zdarma přístupné městské a církevní památky.

VÍCE INFORMACÍ A PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM ZDE 

Kapela Perutě pro vás hraje chytlavé písničky vlastní tvorby už od roku 2013. Její aktuální složení je následující: Zpěvák Milan Peroutka, kytarista Šimon Martínek, pianista Daniel Rojek, baskytarista Michal Beneš a bubeník...
Po ukončení EKO Gymnázia v Poděbradech pokračovala oborem činohra na Divadelní fakultě Akademie múzických umění v Praze, kde byli jejími profesory Jana Hlaváčová, Boris Rösner či Ladislav Mrkvička. Následně se stala členkou...
Ben Cristovao je zpěvák, tanečník, hudební skladatel, textař, moderátor a herec česko-angolského původu. Do širokého podvědomí lidí se dostal díky soutěži Česko Slovenská Superstar, ve které skončil v roce 2009 na 7. místě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Městské slavnosti -...

U tří jasanůLuže (12.3 km)

Residence ArxChrudim (25.4 km)

Ubytování U PalukůChrudim (26.3 km)