Multižánrový festival Poličské kulturní léto - srpen 2018

Multižánrový festival Poličské kulturní léto - srpen 2018

Termín: 1.8.2018 31.8.2018
Vstupné:

40 Kč

1srp - 31srp celý den

Žánr: festivaly


Poličské kulturní léto do prázdninové Poličky přináší nemálo kulturních zážitků – letní kino, tvořivé dílny, divadla, hudební a jiné zážitky!

  • st 1. 8. od 21.00 hod. LETNÍ KINO v atriu – DUNKERK Režisér Christopher Nolan zaplul do vod skutečných událostí a zakotvil u francouzského Dunkerku, kde na jaře 1940 čekalo na evakuaci téměř 400 000 britských, francouzských a belgických vojáků. Strhující podívaná jde v mnohém proti pravidlům dnešních válečných filmů. Ne náhodou získal Dunkerk osm nominací na Oscara.
  • pá 3. 8. od 19.00 hod. HUDBA – Koncert kapely APETITT Koncert folk-country-rockové kapely, která vás jistě kulturně nasytí. 
  • ne 5. 8. od 16.00 hod. DIVADÉLKO PRO DĚTI POHÁDKA PLNÁ NOT ANEB PTEJ SE LÍNA BLÍZKO MLÝNA – písničkové vyprávění pana mlynáře a paní mlynářky o jednom pohádkovém dění blízko jejich mlýna. Účinkuje divadlo Kůzle a koná se v rámci akce „Ozvěny festivalů České inspirace Kutnohorské léto na Svojanově a v Poličce.
  • út 7. 8. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu DOMÁCÍ KŘÍDY – přijďte si vytvořit barevné křídy rozmanitých velikostí a tvarů.
  • st 8. 8. od 20.00 hod. LETNÍ KINO v AV sále – MASARYK Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího československého ministra zahraničí, Jana Masaryka, se vrací do doby těsně před druhou světovou válkou a odkrývá mnohá tajemství jeho života. Životopisné drama režiséra Julia Ševčíka v čele s Karlem Rodenem obdrželo dvanáct sošek Českého lva. Součástí projekce je i prohlídky výstavy Polička v osmičkách, mapující posledních 100 let.
  • pá 10. 8. od 18.00 hod. BESEDA v AV sále – DRSNÁ I KRÁSNÁ TVÁŘ INDIE Cestovatel Marek Janák bude vyprávět o přívětivé, ale i odvrácené tváři Indie – o druhé nejlidnatější zemi světa. Na motorce projedeme Himaláje na severu. Vlakem v nejhorší třídě navštívíme pouště, džungle, plaze, posvátna místa, staré chrámy, ale hlavně nejznámější města. Ve starobylém Váránasí, kde protéká řeka Ganga, se spolu s ním zúčastníme obřadu spalovaní zesnulých. Dozvíte se něco o místní kuchyni, čím vším se lidé živí, o stylu a ceně života. Těšit se můžete na fotografie i krátká videa.
  • so 11. 8. od 21.00 hod. LETNÍ KINO v atriu TVÁŘ VODY V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. S uvězněným stvořením se náhodou střetne němá uklízečka Elisa, která s ním dokáže komunikovat beze slov, stačí jim gesta a emoce. Příběh o lásce a svobodě, zasazený do Ameriky šedesátých let, odehrávající se na pozadí studené války, získal ze třinácti nominací čtyři Oscary.
  • ne 12. 8. od 16.00 hod. DIVADÉLKO PRO DĚTI ZVĚDAVÁ POHÁDKA – jste zvědaví, jak to dopadne s chytrou princeznou Filipínou, když se chce vdát jenom za toho, kdo ji přehádá? Účinkuje divadlo JoJo.
  • út 14. 8. od 9.00 do 12.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v MaTami POKLADY Z KNOFLÍKŮ – staneme se na chvíli šperkaři, co z knoflíků vyrobí poklady.
  • pá 17. – ne 19. 8. – POLIČKA 555* 27. ročník hudebního festivalu konaný se na poličském náměstí navštíví kapely, jako MIRAI, OLYMPIC a mnoho dalších. Nebude chybět ohňostroj, jarmark a doprovodné akce pro děti. Pořádá www.tyluvdum.cz
  • út 21. 8. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu PROSTÍRÁNÍ – ozdobte si látkové prostírání různými tiskátky. Pod vašima rukama začnou růst hrady a zámky, rozkvetlé louky nebo pomocí štětců popustíte uzdu vaší fantazii.
  • ne 26. 8. od 15.00 hod. HUDBA POSEZENÍ S HARMONIKOU – místní harmonikáři vám lidovými písničkami zpříjemní nedělní odpoledne.
  • so 25. 8. BITVA NA POLÍČKÁCH 4. ročník celodenního historického festivalu, při kterém v parku u hradeb vyroste středověké ležení, kde se setkají skupiny živé historie z několika zemí.  Pořádá spolek Aldeigjuborg z. s. Vstup zdarma, koná se za každého počasí.
  • po 27. 8. od 18.00 hod. DIVADLO PRO DOSPĚLÉ NÁVŠTĚVA MLADÉ DÁMYMuž a žena – odvěké, věčné, nevyčerpatelné a znovu překvapující téma. Kolik autorů je už zpracovalo a na kolikero způsobů! Kdo se přijdete pobavit u několika humorných scének na toto téma, můžete v některé z nich najít sami sebe. Účinkuje Divadelní škola při Divadelním spolku Tyl Polička.
  • út 28. 8. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu TUŽKOVNÍK – vyrobte si krásný tužkovník vytvořený z papírového tubusu, lékařských špachtlí a ozdobený technikou decoupage.
  • pá 31. 8. od 21.00 hod. LETNÍ KINO v atriu – BIG LEBOWSKI  Kultovní klasika bratrů Coenových s Jeffem Bridgesem v hlavní roli. Jeff "Dude" Lebowski miluje bowling, koktejl zvaný Bílý medvěd, marihuanu a svůj koberec. Díky shodě jmen je ale považován za boháče, který se shodou neskutečných náhod stane obětí vydírání. Jeff musí se svými neschopnými kumpány předat výkupné za jeho rozmazlenou dceru. Vše by mohlo jít docela v klidu, kdyby se Jeffův kámoš Walter nerozhodl shrábnout prachy na výkupné.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Pardubický kraj Akce v obci Polička

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Multižánrový festival...

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.6 km)

U tří jasanůLuže (21.8 km)

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (27.6 km)