Běžíme na hrad Kunětická hora

Běžíme na hrad Kunětická hora

Adresa:

Staré Hradiště, Státní hrad Kunětická hora

Termín: 23.6.2018

23červen sobota 09:30

Žánr: sporthry a soutěže rodina děti příroda


V letošním roce nastala malá změna s místem konání třetího dílu běžeckého seriálu Běžíme na hrad. Poslední zastávku seriálu před letními prázdninami, sobotu plnou báječného programu, společně strávíme na hradě Kunětická hora nedaleko Pardubic. Dominanta celé nížiny mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, již z daleka viditelná, jež je častokrát nazývána „Rumburakův“ hrad, přivítá účastníky seriálu již popáté. Ve východních Čechách je oblíbenou destinací filmařů a divadelníků, známá zejména z pohádky Arabela. Mimo jiné je hrad Kunětická hora každoročně dějištěm několika kulturních a společenských událostí. Konají se zde například divadelní představení pod širým nebem či hudební festival České hrady.

Centrum akce, registrace, starty jednotlivých závodů i kompletní zázemí bude v amfiteátru u parkoviště přímo pod hradem. Program opět nabídne stoprocentní sportovní i rekreační vyžití pro celou rodinu, tak jako na ostatních hradech letošního seriálu. Kousek od našeho zázemí tak můžete navštívit například malou „zoo“, hned vedle parkoviště, anebo zhruba po pěti minutách cesty Perníkovou chaloupku s muzeem perníku.

Běžecký den s cílem na Kunětické hoře má pro vás opět připravených několik tras na výběr; závod na 5 km, tzv. Pětku a závod na 15 km, tzv. Patnáctku. Dětské závodní tratě jsou svojí délkou rozděleny podle věku účastníků v délkách 100, 300, 600 a 1200 m v blízkém okolí registrace a zázemí závodu. V cíli pro všechny finišery závodu, i pro děti, budou čekat účastnické medaile!

Registrace začínají v 9:30 hod. v podhradí Kunětické hory, přímo v amfiteátru u parkoviště, kde je připraven od 10 hodin bohatý soutěžní program pro děti - Pohádková cesta a pro všechny registrované pak například i soutěžní kvíz Tajemství hradu. V průběhu dne také proběhnou šermířská vystoupení. Prvních 250 registrovaných na Pětku a Patnáctku si bude moci vybrat mezi seriálovým tričkem nebo jedním ze čtyř sportovních šátků, vše od partnera Kilpi. Všichni registrovaní účastníci mají slevu na vstupném na hrad Kunětická hora – děti do 15 let mají vstup zcela zdarma.

Časový program Běžíme na hrad Kunětická hora:

9:30 začínají registrace závodníků

10:00 začátek Pohádkové cesty

11:00 start Dětských závodů – 100 m

11:15 start závodu na 300 m

11:30 start závodu na 600 m

11:45 start závodu na 1200 m

12:15 vyhlášení dětských závodů

13:00 start PĚTKY

14:10 vyhlášení závodu na 5 km

14:30 start PATNÁCTKY

16:00 konec Pohádkové cesty

16:30 vyhlášení závodu na 15 km

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Pardubický kraj Akce v obci Staré Hradiště

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Běžíme na hrad...

Ubytování U PalukůChrudim (14.3 km)

Residence ArxChrudim (14.4 km)

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (14.5 km)