Den Země v České Třebové

Den Země v České Třebové

Adresa:

Česká Třebová, park Javorka

Termín: 10.5.2018
Vstupné:

zdarma

10květen čtvrtek 08:00

Žánr: ostatní akce


Městský úřad Česká Třebová, odbor životního prostředí, pořádá 10.5.2018 Den Země. Pro děti a občany našeho města a okolí jsme připravili již XI. ročník pestré nabídky EKO informací, soutěží a her.  Co vás čeká?

8.30 - 14.00 Park Javorka

  • Cesta Javorkou plná úkolů a soutěží se sladkou odměnou na konci
  • Zábavné hry a programy podporující třídění odpadů – společnost EKO-KOM a.s.
  • Projížďka na lodičkách – skauti
  • Exkurze na ČOV a skládce pro školy

8.00 a 10.15 Kulturní centrum

  • Promítání filmu Planeta Česko, beseda s režisérem Mariánem Polákem
  • Vyhlášení výsledků videosoutěže Můj eko život

Den Země pro vás připravují: Městský úřad Česká Třebová, odbor životního prostředí, Eko Bi s.r.o., Kulturní centrum Česká Třebová, ZŠ Nádražní, ZŠ Habrmanova, ZŠ Ústecká, Gymnázium, Vyšší odborná škola a Střední škola technická Česká Třebová, Rosa rodinné centrum, DDM Kamarád, ČSOP Podorlicko, ČSOP Zlatá studánka, skauti a další.

V případě nepříznivého počasí (trvalý déšť) bude akce přesunuta do prostor Zimního stadionu Na Skalce.

V České Třebové opět oslavíme Den Země Jako každoročně, i letos připravuje odbor životního prostředí pro školy i veřejnost oslavu Dne Země.

Navazujeme na úspěšné předešlé ročníky a opět chystáme v parku Javorka den zaměřený na podporu informovanosti o životním prostředí a způsobech jeho ochrany. Především pro mateřské a základní školy bude připravena cesta plná úkolů a soutěží, na jejímž konci čeká děti sladká odměna. Další zábavné hry a programy, zaměřené na podporu třídění odpadů, připravuje společnost EKO-KOM a.s.

Paralelně s tímto programem je pro vyšší ročníky základních škol a školy střední připraveno promítání filmu Planeta Česko, spojené s besedou s jeho režisérem Mariánem Polákem. Pro školy jsou dále připraveny exkurze do městské čističky odpadních vod a na skládku v Třebovici.

Druhým ročníkem pokračuje videosoutěž s tématem Můj eko život. Je vyhlášena pro týmy, ale i jednotlivce, z řad studentů českotřebovských základních (druhý stupeň) i středních škol. Cílem je natočit krátké video o tom, jakým způsobem náš životní styl ovlivňuje životní prostředí nás, či někoho dalšího. Vítězné snímky v jednotlivých kategoriích budou vyhlášeny v rámci dopoledního promítání v Kulturním centru. Cenou pro vítěze je výlet do olomoucké Pevnosti poznání.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den Země v České...

Srub MidlaČenkovice (22.9 km)

U tří jasanůLuže (27 km)

Wellness hotel BozeňovMaletín (28.9 km)