Noční kování na hradě Helfštýn

Noční kování na hradě Helfštýn

Adresa:

Týn nad Bečvou, Týn nad Bečvou 333

Termín: 29.8.2020
Vstupné:

150 Kč | Snížené 80 Kč | do 6 let zdarma

29srpen sobota 18:00

Žánr: ostatní akceřemesla hrad


Poslední srpnová sobota bude na Helfštýně patřit kovářům okolnostem navzdory. Přestože největší kovářské setkání Hefaiston proběhne nakonec až následující rok, návštěvníci se 29. srpna zvonění kovadlin přeci jen dočkají.

Areál je pro návštěvníky hradu mimořádně otevřen do pozdních nočních hodin – po celou dobu nočního kování. V historické hradní kovárně vytvoří skupina kovářských přátel práci do unikátní helfštýnské sbírky uměleckého kovářství. Zbylých osm pracovišt v areálu hradu bude k dispozici kovářům, kteří jsou zvyklí v tomto termínu kovat na Hefaistonu. Na dokončení díla budou mít tříhodinový interval. Kování začíná v odpoledních hodinách, první skupina se do práce pustí už v 15 hodin a plameny na kravařském nádvoří vyhasnou nejdřív o půlnoci.

Parádní hudební vystoupení obstarají Nylon Jail – nezaškatulkovatelná olomoucká kapela se záběrem od cashovského country až po současné elektro s charismatickým vokálem Jiřina Jiráka. Koncert začne v 18 hodin. Helfštýn pro návštěvníky chystá také prohlídky kompletně nasvíceného areálu včetně nově otevřených prostor torza renesančního paláce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Olomoucký kraj Akce v obci Týn nad Bečvou

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Noční kování na...

Theatre HotelOlomouc (25.9 km)

Villa MemoriesZlín (27.1 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (28 km)