Igor Minárik – dílo

Igor Minárik – dílo

Adresa:

Hranice, Masarykovo náměstí 71

Termín: 15.3.2018 29.4.2018
Vstupné:

zdarma

15bře - 29dub celý den

Žánr: výstavyvernisážkoláže


Výstava v Galerii Synagoga.

Igor Minárik se narodil v roce 1948 v Bratislavě. V letech 1963 až 1967 studoval u prof. Rudolfa Fily na bratislavské Střední škole uměleckého průmyslu.  Později studoval na Vysoké škole výtvarných umění. Po absolvování studií vyučoval na Základní škole umění v Karlové Vsi.

Během období normalizace byl výstavně činný v prostředí mimo oficiální výtvarnou scénu. Byl členem umělecké skupiny A – R, sdružující výtvarníky narozené ve druhé polovině 40. letech, kteří svojí tvorbou navázali na konceptuální tendenci předcházející generace.

Patří k významným slovenským představitelům analytické malby, tedy směru, který se věnuje zkoumání a uvažování o možnostech či vlastnostech malířského média. Ve své dlouholeté tvorbě se věnuje výhradně kresbě a malbě.

Pro jeho díla je taktéž typické využívání principu koláže. Orientuje se na díla menších rozměrů, která mu nabízejí větší koncentraci.

Zaměřuje se zejména na zachycení různých organických a geometrických tvarů, pro které čerpá inspiraci z přírody. Těžiště Minárikova zájmu se nachází v práci s barvou, do které většinou soustřeďuje celkový výrazový charakter obrazu.

Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 15. března 2018 v 17 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Igor Minárik – dílo

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (19.7 km)

Villa MemoriesZlín (30.7 km)

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (30.8 km)