Olomoucký masopust

Adresa:

Olomouc

Termín: 9.2.2018 11.2.2018

9úno - 11úno celý den

Žánr: ostatní akce


Vlivem dnešní moderní uspěchané doby zvyklosti masopustních slavností pomalu zanikají. Olomoucký masopust přispívá k oživení a znovuzavedení tradic oslav těchto významných svátků. Jedná se o událost, která bude odrážet nejen historické, ale i současné kouzlo města Olomouce v tomto zimním období.

Olomoucký masopust přináší lidem nezapomenutelné zážitky a živé obrazy z dějin masopustního veselí. Oslavy Olomouckého masopustu 2018 proběhnou od pátku 9. února do neděle 11. února 2018. Třídenní oslavy zahájí zábavné dopoledne pro žáky základních škol na kterém si užijí spoustu zábavy a dozví se zajímavosti z historie masopustu. Součástí oslav je také Ples, který se odehraje ve velkolepém stylu a přiláká nejen místní návštěvníky a významné osobnosti města Olomouce. Vrcholem oslav pak bude zabijačka a folklórní program na Horním náměstí.

Celé oslavy pak zakončí večerní koncert skupiny Dymytry v olomouckém Sklubu. Jak jinak než v maskách. Nejvýznamnější svátky karnevalu, hojnosti pokrmů a hodování opět ožijí v Olomouci! Každý si najde to své, bez ohledu na to, zda jste žena, muž, dítě či student.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Olomoucký masopust

Restaurace ARIGONEOlomouc (297 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (313 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.6 km)