Dětský vánoční jarmark na hradě Šternberk

Dětský vánoční jarmark na hradě Šternberk

Adresa:

Šternberk, Horní náměstí 6

Termín: 7.12.2019
Vstupné:

30 Kč

7prosinec sobota 10:00

Žánr: ostatní akceděti rodina jarmark akce v přírodě Advent Vánoce historie netradiční prohlídky tvůrčí dílny


Hrad Šternberk již tradičně otevírá své brány i v období adventu a vánoc. Podobně jako v předešlých letech připravujeme bohatý a pestrý program pro všechny věkové generace.  tradiční DĚTSKÝ VÁNOČNÍ JARMARK, který se uskuteční v sobotu 7. 12. 2019. Začátek je naplánován na 10 a konec na 16 hodin. Připraveny budou tvořivé dílničky pro děti i rodiče zaměřené na výrobu vánočních ozdob a dekorací, svícnů, svíček, malování na sklo, zdobení perníčků a mnoho dalších aktivit. Program ve vnitřních prostorách hradu doplní dřevěný betlém v životní velikosti instalovaný na dolním nádvoří. Vstupné na jarmark činí 30 Kč, jednotlivé dílničky si dětí hradí samostatně.

Součástí jarmarku bude netradiční tiskařská dílna KNIHTISK Z VÝŠKY. Dílnu povede pan Roman Prokeš, principál studia Bez kliky, herec, loutkař, tiskař a výřečník. Zábavnou formou seznámí návštěvníky s historií tisku, předvede a vysvětlí techniku tisku a každý návštěvník bude mít příležitost natisknout si vlastní upomínkovou kartu.

Dětský jarmark doplní Vánoční prohlídky hradu Šternberk. V rámci prohlídek návštěvníci uslyší zajímavé informace o historii Vánoc, vánočních tradicích a zvycích, jak slavila Vánoce šlechta i prostý lid. Vstupné na prohlídky odpovídá běžnému vstupnému do hradu. Poslední prohlídka hradu začíná v 15 hodin.

Hrad Šternberk navštíví i tým rádia Blaník, jehož stánek naleznete na nádvoří hradu. Níže naleznete krátkou anotaci“

„Vánoce přicházejí a my jedeme opět za vámi! Náš blanický tým se na vás těší a samozřejmě nepřijedeme s prázdnou. Také letos vám budeme rozdávat voňavý vánoční punč! K tomu jsme si pro vás připravili voňavé perníčky s naším blanickým sluníčkem a pro ty, kteří mají rádi písničky z BLANÍKU, máme ještě něco… naše album „20 LET HEZKY ČESKY“, kde najdete našich 20 nejoblíbenějších českých písniček za 20 let rádia BLANÍK.“

Přijďte si v sobotu 7. prosince vyrobit se svými dětmi vánoční dekorace na „Dětský vánoční jarmark“ a příjemně se naladit na Vánoční svátky 2019. Na vaši návštěvu v období adventu se těší vánoční hrad Šternberk.

Vstupné:

dětský jarmark: 30 Kč

tvořivé dílny se platí samostatně

při zakoupení vstupenky na prohlídku hradu vstup na dětský jarmark zdarma

Vánoční prohlídky hradu:

plné: 150 Kč

snížené: 110 Kč

rodinné: 400 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dětský vánoční...

Selský DvůrŠtěpánov (6.1 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (15.8 km)

Theatre HotelOlomouc (16 km)