MusicOlomouc 2017

Adresa:

Olomouc, Univerzitní 3

Termín: 2.10.2017 15.10.2017

2říjen pondělí 19:00

Žánr: festivalvokální


MusicOlomouc 2017 9. ročník mezinárodního festivalu soudobé hudby MusicOlomouc 2017 se uskuteční ve dnech 2. – 15. října 2017.

Na sedmi koncertech a dvou workshopech bude představena současná česká a světová hudební tvorba; zazní téměř čtyřicet soudobých kompozic českých a zahraničních skladatelů, z toho pět ve světové premiéře – P. Bakla, F. Chaloupka, M. Keprt, D. Skála, K. Lang. Společným jmenovatelem většiny festivalových akcí jsou „zajímavé nástrojové kombinace“.

V úvodu bude v české premiéře provedeno kompletní klavírní dílo francouzského spektralisty Tristana Muraila. Dále vystoupí kytarové kvarteto Aleph Gitarrenquartett (DE), osmičlenný vokální Auditivvokal Dresden (DE) v doprovodu flétny a violoncella a Two New Duo (CH), které zahraje soudobé kompozice z posledních deseti let pro violoncello a trombon. Mimořádný interpretační zážitek slibuje koncert PHACE ensemble (A).

Z českých interpretů vystoupí olomoucký ansámbl Lichtzwang (CZ) ve složení trubka, violoncello, klavír, cimbál a theremin. Vrcholem festivalu bude závěrečný koncert, na němž se v české premiéře představí světově unikátní nástroj Airmachine 2.

Jedná se o automatizovaný vzduchový systém rytmicky pracující se zvukem nejrůznějších připojených dechových nástrojů, nafukovacích předmětů, vysavačů, hadic a trubek. Kromě zvukového má tak i výrazný vizuální efekt. Pod taktovkou vynálezce nástroje, Ondřeje Adámka, zazní české premiéry jeho dvou významných kompozic. Po solové skladbě tento nástroj doprovodí ansámbl Prague Modern (CZ).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

4květen sobota 20:30

Mig 21 - Olomouc

, Tř. 17 listopadu 43 Koncert

8říjen úterý 19:00

Ubytování v okolí akce MusicOlomouc 2017

Restaurace ARIGONEOlomouc (54 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (571 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)