Šumperský hafan 2017

Šumperský hafan 2017

Adresa:

Šumperk, Hlavní třída 22

Termín: 21.5.2017

21květen neděle 13:00

Žánr: ostatní akce


V rámci akce se uskuteční několik dílčích programů. Hlavním bodem bude soutěž o titul Šumperský hafan 2017, která bude probíhat v několika kolech s tím, že vítěz každého dílčího kola (podle počtu přihlášených psů) postoupí do závěrečného posuzování ve finále.

Pes bude handlerem předveden ve výstavním postoji a v pohybu, jedno kolo bude věnováno i dovednosti psů (Pes šikula). Vyhlašovaná budou první tři místa. Hlavní soutěž bude tedy opět volně kopírovat klasické psí výstavy.

Druhým významným bodem bude druhý ročník soutěže pro děti, tzv. juniorhandling, tedy psí výstava pro děti, kdy v roli handlera bude dítě do 10 let. V tomto případě by měl být patronem soutěže nějaký významnější sponzor nebo známá osobnost (v roce 2016 to byla Nadace ČEZ).

Poslední soutěží bude předvedení pána a psa v nějakém zajímavém kostýmu nebo masce. I zde budou vybráni a odměněni první tři páry (tedy páneček a pes).

V závěru odpoledne mohou být doplněny ještě i dílčí soutěže, v závislosti na množství přihlášených psů a časových možnostech.

Součástí odpoledne bude tradičně také prezentace útulků a neziskových organizací zabývajících se záchranou psů. Nejdůležitějším doprovodným programem bude představení různých kynologických sportů, jako je agility, dogtrekking, dogdancing, dogfrisbee, coursing, atd. Kromě ukázek těchto sportů a seznámení se s jejich základními pravidly bude pro zájemce připravena i jednoduchá agility dráha.

V Galerii mladých bude v rámci Hafana instalovaná výstava fotografií organizace Galgos de la Estrella, jedná se o fotografie španělských galgů v kompozici s primabalerínou v různých baletních pozicích. Fotografie jsou nádherným propojení krásy a elegance jak v pojetí člověka, tak zvířete. Dětem bude zpřístupněno i Muzejíčko se sportovní hernou, k dispozici bude i zázemí pro maminky s kojenci (přebalování, kojení, ohřátí jídla, apod.). Samostatnou součástí bude již několikátý rok také Internetová soutěž – Hafan Sympaťák 2017.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Šumperský hafan 2017

Wellness penzion U JirsákaŠumperk (1 822 metrů)

Wellness Hotel DianaVelké Losiny (8.4 km)

Villa AurelieVelké Losiny (8.6 km)