Zrní + Loten Namling (Tibet)

Zrní + Loten Namling (Tibet)

Adresa:

Olomouc, Sokolská 48

Termín: 6.12.2016
Vstupné:

240 Kč

6prosinec úterý 20:00

Žánr: koncertyPopWorld music

Umělci: ZrníLoten Namling


Zrní + Loten Namling (Tibet) - Jazz Tibet Club - 6.12.2016 v 20:00

Své patnáctiny slaví Zrní po celý rok, a to dost netradičně. Před každým koncertem probíhá na náměstích busking, kterým vzdávají hold pouličním muzikantům, z nichž také vzešli.

Protože je kapela patronem školy v Malém Tibetu a opakovaně letos vyjádřila podporu Tibeťanům hudební účastí na protestech před čínskou ambasádou nebo při demonstraci při příjezdu čínského prezidenta do České republiky, stala se i první kapelou projektu Hrajem tibetsky.

Organizátory tohoto prvního projektu na podporu systematického rozvíjení česko–tibetských vztahů jsou Brontosauři v Himálajích. Každý rok by rádi pozvali jednoho tibetského umělce, aby představil svou tvorbu na koncertech českých kapel, a tím se posílilo vzájemné povědomí o životě Čechů a Tibeťanů. První ročník startuje právě s kapelou Zrní, která tak své narozeniny završí předvánočním česko-tibetským turné, na kterém se k ní připojí přední tibetský hudebník Loten Namling.

Loten Namling je charizmatická a nepřehlédnutelná osobnost, zpěvák tradiční tibetské hudby, který jí kreativně přetváří do moderní podoby. Jeho Svatost, 14. dalajláma mu dal přezdívku „a singer with a voice“. Loten Namling žije ve Švýcarsku, které považuje za lepší základnu k upozorňování na tibetskou otázku, než indický exil.

Švýcarské veřejnosti se zapsal do povědomí, když se vydal pěšky z Bernu do Ženevy a za sebou táhl vlastnoručně vyrobenou rakev znázorňující umírající tibetskou kulturu. Tím inspiroval režiséra Dodo Hunzikera k natočení skvělého dokumentárního filmu Tibetský bojovník (Tibetan Warrior, 2015). V posledních letech proniká jeho hudba i do Tibetu a těší se tam velké popularitě. Tuto skutečnost považuje Loten za „největších zadostiučinění svého života“.

Zrní je pětičlenná kapela z Kladna. Ve stejném složení jsou spolu již od roku 2001. Jejich hudba je něco mezi rychlým městem a mlžným lesem – osobitá, vynalézavá, hravá, dynamická, barevná a plná emocí. Z pódia z nich energie...
Loten Namling je charizmatická a nepřehlédnutelná osobnost, zpěvák tradiční tibetské hudby, který jí kreativně přetváří do moderní podoby. Jeho Svatost, 14. dalajláma mu dal přezdívku „a singer with a voice“. Loten Namling...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

19duben pátek 20:00

3květen pátek 20:30

Mig 21 - Olomouc

, Tř. 17 listopadu 43 Koncert

Ubytování v okolí akce Zrní + Loten Namling...

Restaurace ARIGONEOlomouc (202 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (613 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.6 km)