Neil Cowley Trio (UK)

Neil Cowley Trio (UK)

Adresa:

Olomouc, Sokolská 48

Termín: 30.11.2016
Vstupné:

310 Kč

30listopad středa 20:00

Žánr: koncertyRockPop

Umělci: Neil Cowley Trio


Neil Cowley Trio (UK) - Jazz Tibet Club - 30.11.2016 v 20:00

Exkluzivní koncert tria nezaměnitelného pianisty, jehož party zdobí desky zpěvačky Adele

Neil Cowley Trio rozhodně není typickým jazzovým triem. Oslňující britský skladatel a klavírista Neil Cowley se svými spoluhráči vytváří hluboce podmanivou a strhující hudbu, která je zároveň poetická a křehká, velkolepá a vznešená i nespoutaná a divoká. Odkazuje na Clauda Debussyho a Steva Reicha, stejně jako na Spiritualized a Arcade Fire, a je silná natolik, že zcela bourá běžné vnímání žánru. Její čiré emoce a energie ohromí milovníky jakékoli hudby. Trio známé pro svá jedinečná živá vystoupení, která nepostrádají rozvernost ani britský smysl pro humor, na svých turné projelo celý svět a objevilo se na nejuznávanějších jazzových festivalech. Právě v Olomouci odehrálo před čtyřmi lety své vůbec první vystoupení v České republice a od té doby pojí kapelu s klubem přátelské pouto.

Klavírista a skladatel Neil Cowley ukázal svůj nezměrný talent už ve svých deseti letech, když hrál Šostakovičův klavírní koncert a později dokonce studoval na Královské akademii v Londýně. Jako náctiletý ale na kariéru v klasické hudbě zanevřel. Vstoupil do světa starého dobrého r’n‘b, soulu, funku a začal pracovat s nejúspěšnějšími hudebníky té doby. Mimo jiné působil v kapelách Brand New Heavies a Zero 7. Uplatnil se také jako přední pianista soulových a popových projektů, které vyžadují jazzovou techniku a rytmickou pružnost (StereophonicsBirdy). Právě on sedí za pianem ve skladbách zpěvačky Adele na jejích prvních dvou deskách, za které získala celkem osm cen Grammy a díky nimž se stal doslova nejposlouchanějším klavíristou planety.

V roce 2005 se vrátil ke své první lásce – klavíru – a založil Neil Cowley Trio. Dynamická a nabitá hudba, ve které se jazz snoubí s rockovou poetikou, je okamžitě vymrštila do přední linie nové britské post-jazzové vlny. Jejich hudbu definují chytlavé melodie, mocné riffy a nevyzpytatelně dovádivé pasáže mísící se s citlivě naléhavou krásou. Neil Cowley a jeho kapela převrátili koncept klavírního jazzového tria vzhůru nohama.

Hned první jejich album, Displaced, vyhrálo v roce 2007 cenu BBC Jazz Award za nejlepší album. O pět let později s deskou The Face of Mount Molehill získali cenu Jazz FM Award za nejlepší britský jazzový počin. Zbrusu nové koncepční album Spacebound Apes, které vyšlo v uplynulých dnech, sklízí nadšené recenze napříč prestižními médii a je často označováno za dosud nejlepší nahrávku kapely.

Do Jazz Tibet Clubu se Neil Cowley Trio vrátí po dvou letech. I tentokrát půjde o jediné vystoupení kapely v České republice. Jako host trio doplní klávesista Dom Monks.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

6duben sobota 20:00

Mig 21

, Sady Čs. Legií 770 Koncert

19duben pátek 20:00

3květen pátek 20:30

Mig 21 - Olomouc

, Tř. 17 listopadu 43 Koncert

Ubytování v okolí akce Neil Cowley Trio (UK)

Restaurace ARIGONEOlomouc (202 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (613 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.6 km)