Mammal Hands (UK)

Mammal Hands (UK)

Adresa:

Olomouc, Sokolská 48

Termín: 14.11.2016
Vstupné:

210 Kč

14listopad pondělí 20:00

Žánr: koncertyJazzBluesKlasika


Mammal Hands (UK) - Jazz Tibet Club - 14.11.2016 v 20:00

Mammal Hands je trojice hudebníků, čerpající ve své hudbě z vlivů Steva Reicha, Bonobo, Phaorah Sanderse či Cinematic Orchestra i prvků severoindické a africké hudby a tvoří svou vlastní, nenapodobitelnou hudbu – chvílemi melancholickou, jindy divokou. Promyšlené kompozice mísí se spontánností a muzikantskou souhrou.

Mammal Hands se setkali před čtyřmi lety při pouličním hraní. Otevřený přístup k hudbě je brzy svedl dohromady. Bratři Nick a Jordan Smartovi už společně vystupovali jako elektronické duo, s příchodem bubeníka Jesse ale rozvinuli svůj jedinečný zvuk, vycházející z lásky k elektronice, současné vážné hudbě, jazzu a world music. Jesseho porozumění indické klasické hudbě vneslo do tvorby kapely osobitý přístup k rytmickému rámci skladeb.

Studia hry na tabla mu umožnila objevovat složité a komplexní rytmické vzorce a svobodu prozkoumávat v západním světě neobvyklé rytmy. Jordan přinesl lásku k djské kultuře a vliv Pharoah Sanderse, pianista Nick pak znalost klasických jazzových harmonií, ale také hluboký zájem o skladatele minimalismu (Terry Riley, Steve Reich).

Právě jedinečná kombinace vlivů, nezvyklá sestava a směs klidných a intenzivních pasáží dělají zvuk Mammal Hands tak osobitý a činí z nich jeden z průlomových hudebních objevů současnosti.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

9prosinec pondělí 19:00

Ubytování v okolí akce Mammal Hands (UK)

Restaurace ARIGONEOlomouc (202 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (613 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.6 km)