Sophie Hunger v Olomouci

Sophie Hunger v Olomouci

Adresa:

Olomouc, Sokolská 48

Termín: 25.10.2016
Vstupné:

360 Kč

25říjen úterý 20:00

Žánr: koncertyRockPopJazz

Umělci: Sophie Hunger


Sophie Hunger (CH) - Jazz Tibet Club - 25.10.2016 v 20:00

Neobyčejný švýcarský hudební poklad, písničkářka Sophie Hunger koketovala s hudbou odmalička, kdy chodila na lekce klavíru. Vliv na ni měl i její otec, diplomat a zároveň vášnivý posluchač jazzu. Vyrůstala v Anglii, Švýcarsku a Německu.

Její uhrančivé písně učarovaly českému publiku, když před šesti lety předskakovala se svou skupinou trumpetistovi Eriku Truffazovi na koncertech v Praze a Brně. Byla to tehdy její vůbec první vystoupení v zahraničí. Mezitím se z tehdy neznámé začínající umělkyně stal jeden z nejvýraznějších evropských hudebních objevů. Prodala dohromady více než čtvrt milionu nosičů a vyprodává sály po celé Evropě. V roce 2010 se stala vůbec prvním švýcarským umělcem, který vystoupil na legendárním festivalu v Glastonbury. O rok později získala hudební ceny Swiss Award a Prix de la Création Musicale of France.

Hudba Sophie Hunger má výrazně osobitý charakter a nelze ji snadno zařadit, protože v sobě nese odkazy folku, jazzu, blues či rocku. Inspirací jsou jí Bob Dylan, Jeff Buckley, Nina Simone, Tom Waits nebo Billie Holiday, ovlivnil ji ale třeba i hip-hop. Zpívá především anglicky, v jejích skladbách ale často zaznívá i němčina či francouzština. Zní jako surrealistické spojení Björk s Nico a Joni Mitchell dohromady.

Sophie Hunger je mladá švýcarská folk-pop-bluesová zpěvačka. Sophie Hunger si za velice krátkou dobu vydobila pozici nepřehlédnutelné písničkářky, která svými originálními aranžemi a autentickým přednesem získala posluchače...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sophie Hunger v Olomouci

Restaurace ARIGONEOlomouc (202 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (613 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.6 km)