Vladimíra Dvořáková: Krajiny mého srdce

Vladimíra Dvořáková: Krajiny mého srdce

Adresa:

Olomouc, Denisova 47

Termín: 13.9.2016

13září úterý 19:00

Žánr: ostatní akcevernisáž


416. vernisáž, koncert Výstava Vladimíry Dvořákové představí její tvorbu z poslední doby, vernisáž doprovodí osobitým koncertem holešovská šansoniérka Heda Pěňová, které nedávno vyšlo cd Vůně všelijaké. "Vladimíra Dvořáková se v Divadle hudby představuje souborem obrazů, které mají velmi osobitý charakter.

Její rukopis vychází z inzitního přístupu k malbě. Podobně jako tito umělci tvoří z přetlaku citu a potřeby vyjádřit hnutí svého srdce. Prožívá smutek, tak bude obraz tajemný. Prožívá radost, obraz září barvami. Náměty jsou ryze osobní. Zaznamenává vztahy člověka ke krajině, vztah mezi lidmi a zvířaty. Miluje ovečky. Kompozice nejsou závislé na perspektivě. Všechno lítá, vznáší se, padá či roste.

Domy i kostelíky jsou našišato, stromy mají ruce, lesy si rostou, jak je napadne. Kopce dohánějí kopce. Vše je malebné, radostné a je toho plno a my se těšíme z veselé barevnosti. Obrazy jsou v pohybu a jen si užíváme fantazie, kdy hledáme, odkud přiběhl koník, kravička s telátkem, odkud přiletěly husy či labutě.

Řeka si teče proti proudu a rybky si tam svobodně plavou. Máme chuť vstoupit do této fantaskní krajiny táhnoucí se od sv. Hostýna až kamsi po Radhošť, užívat si hojnosti a radosti života. Co víc čekáme od umění?" Jindřich Štreit VSTUP VOLNÝ

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vladimíra Dvořáková:...

Restaurace ARIGONEOlomouc (180 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (731 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)