Kladivo huby 2016 - poetry grand slam

Adresa:

Olomouc, Denisova 47

Termín: 12.5.2016
Vstupné:

100 Kč

12květen čtvrtek 20:00

Žánr: ostatní akcepoezieshow


Šestý ročník prestižního moravského klání ve slam poetry. Tentokrát výběr Plzně proti výběru Olomouce. Anatol Svahilec | Nejhodnější Michal | Mručivák | Lef L'Leviatan X Jiří Juráň | Ondřej Hrabal | Alexandr Dvořák | Jelen | Kuba Orbital

Slam poetry je performativní umění, které se pohybuje na pomezí poezie a divadla a výrazově bývá ovlivněno hiphopovou kulturou, zvukovou poezií, fyzickým básnictvím a vším, co je po ruce.

Česká slam poetry unikátně osciluje mezi momentální improvizací a vypiplanou naučenou tvorbou, a protože cílem je nadchnout a povznést diváka, mezi největší zbraně slamerů (& slamerek!) patří odzbrojující smysl pro humor doprovázený dechberoucím veršotepectvím a závratnou verbální akrobacií. Úspěšný slamer má nejen literární, divadelní a hudební vlohy, ale i osobitý projev a charisma.

Slam probíhá formou dvoukolové soutěže s následujícími pravidly: * Soutěží se s původní, tedy vlastní tvorbou. * Soutěží se bez rekvizit, kostýmů a jakéhokoli doprovodu na hudební nástroj. * Vystoupení je časově limitováno (3 minuty na mistrovstvích až 5 minut na exhibicích). * Vystoupení hodnotí porota náhodně vybraná z publika, které se aktivně zapojuje do dění.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

24červen pondělí

Shirley Valentine

, ulice Sokolská 572/25 Divadlo

9říjen středa 19:00

4květen sobota 20:30

Mig 21 - Olomouc

, Tř. 17 listopadu 43 Koncert

Ubytování v okolí akce Kladivo huby 2016 -...

Restaurace ARIGONEOlomouc (180 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (731 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)