Martin Wágner | Kde začíná Evropa?

Martin Wágner | Kde začíná Evropa?

Adresa:

Olomouc, Denisova 47

Termín: 26.4.2016 26.6.2016

26dub - 26čer celý den

Žánr: ostatní akcesoutěž


ARCIDIECÉZNÍ MUZEUM OLOMOUC | CAFÉ AMADEUS Martin Wágner je absolventem Institutu tvůrčí fotografie FPF OU v Opavě. V roce 2013 zde ukončil studium černobílým dokumentárním cyklem „Kde začíná Evropa?“.

S fotografiemi však uspěl už o rok dříve, na 18. ročníku fotografické soutěže Czech Press Photo 2012, kde získal v kategorii Každodenní život první místo právě za soubor „Kde začíná Evropa?“. Martin Wágner se o Rusko zajímá od dětství. Už ve třinácti letech navštívil Podkarpatskou Rus, později, od sedmnácti let jezdil sám na Ukrajinu, do Ruska a do dalších zemí.

Procestoval mimo jiné Sibiř a Dálný Východ. Fotografoval v místech bývalých gulagů, na transsibiřské magistrále, v prastarých sibiřských komunitách, poznal pastevce sobů i lovce velryb na Čukotce, fotil lov kachen na Ankaře, vulkanology na Kurilských ostrovech. Soubor „Kde začíná Evropa?“ shrnuje posledních několik let jeho tvorby.

„Dnes už sice fotím digitálním fotoaparátem, ale snažím se všechno přizpůsobit tak, aby to vypadalo, že je to pořád film, se kterým jsem začínal. Černobílá se mi líbí, hodí se nejlépe k vyjádření mých pocitů. Pokud fotím na barvu, stejně jsou to fotky hodně monochromatické,“ říká Wágner o svých fotkách. Výstava potrvá do 26. 6. 2016.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Martin Wágner | Kde...

Restaurace ARIGONEOlomouc (180 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (731 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)