Být ženou

Být ženou

Adresa:

Šumperk, Fialova 3

Termín: 27.5.2016

27květen pátek 10:00

Žánr: ostatní akce


Druhý ročník festivalu Být ženou - nejen pro ženy. Festival se koná u příležitosti Světového týdne respektu k porodu (International Week for Respecting Childbirth). I letos je program festivalu bohatý.

Témata jsme zvolily taková, aby si v nich našla to své každá z nás. PROGRAM: 10:00 – 12:00 CESTA KE SPOKOJENÉMU PORODU Kristina Neubertová Zemánková, porodní asistentka "Jsem porodní asistentka, maminka dvou báječných dětí – Rozárky a Damiánka, žena svého muže. Už od dětství mě přitahovalo to zvláštní kouzlo narození.

Jako malá holčička jsem si se zatajeným dechem listovala knížkami o porodech. Vždycky jsem byla zvídavá a dívala se na svět i na sebe kritickýma očima. A zároveň se snažila hledat tu dobrou stránku věcí… Věřím v ženy a jejich vrozenou schopnost přivádět děti na svět," říká porodní asistentka. Máte nejasné představy, či obavy Z porodu?

Přijďte se inspirovat a naslouchat vyprávění porodní báby o tom, jak je možné prožít těhotenství a porod beze strachu a zvýšit si své porodní sebevědomí. Praktické rady a doporučení. 12:00 – 12:20 pauza na občerstvení 12:20 – 13:20 ŠESTINEDĚLÍ – HORMONÁLNÍ BOUŘE PROŽITÁ V LÁSCE Petra Hatoňová, Petra Drdlíková, poradkyně při kojení a nošení dětí Petra Hatoňová Jsem především maminka 4 dětí.

Díky daru přírody býti matkou, jsem poznala 4 různé podoby zrození svých dětí a sama sebe jako nové, silnější a vědomější ženy. Zajímá mě podstata, hloubka a moudrost ženské duše, která se zrcadlí v životních etapách jako je dospívání, těhotenství, porod, mateřství a partnerství… Učím se žít život naplno a posouvat své hranice. Petra Drdlíková Nejsilněji se cítím být věčnou obdivovatelkou Života, Matky Přírody, Pachamama, jak říkají Aztékové.

Její božské projevy cítím denně u svých dětí, i dětí žen, které smím doprovázet a pomáhat jim v začátcích jejich mateřství. Bezpodmínečná láska a provázanost, které podkreslují nejsilnější vztah, který může existovat, vztah dítěte a jeho matky, jejich vzájemná nesmírná přitažlivost i potřeba jeden druhého, kdy si zároveň vzájemně mohou ulehčovat péči, mě stále znovu naplňují úžasem. Jak prožít období po porodu bez pocitu viny a selhání a vyhnout se „syndromu dokonalé matky“.

Co je láskyplná vztahová vazba, co přináší kontakt matky s dítětem a jaký má vliv na úspěšné kojení. Co dělat, když miminko pláče. 13:30 – 14:45 ŽENA JAKO TVŮRCE ANEB ŽIVOTNÍ ROLE A HODNOTY SI VOLÍME MY SAMY Hanka Písková, koučka, lektorka a moderátorka Působí v oblasti vzdělávání, médií a obchodu. To, co ji v poslední době nejvíce zajímá, je mentální koučink a sebekoučování. Jako lektorka se nejraději věnuje měkkým dovednostem.

Za svého koníčka považuje moderování pro Český rozhlas Olomouc a psaní rozhovorů nebo publicistiky pro noviny. Každá z nás se v průběhu života může někdy cítit lapená v síti nejrůznějších okolností. Jakmile si ale uvědomíme, že životní role a hodnoty si volíme samy a svůj přístup k nim máme ve svých rukou, můžeme prožít nádherný život naplněný harmonií.

15:00 – 16:45 PŘECHODOVÉ INICIACE PRO PLNOHODNOTNÝ ŽIVOT V DOBĚ VODNÁŘE Mgr. A. Michaela Meera Tvůrčí Vizionářka a autorka projektu Pizzetky Cestu k plnému ženství a mužství otevírají vědomé přechodové iniciace a rituály, které pomáhají nám i našim dětem stát se opravdu dospělými.

17:00 – 19:00 CYKLIČNOST A VZTAHY Kateřina a Pavel Juřenčákovi Jsme spolu 17 let a máme tři děti. Prošli jsme si mnoho chvil dobrých i horších. Učíme se spolu komunikovat a milovat se v každé situaci a využívat naši mužskou i ženskou energii, tak abychom společně vytvářeli harmonii. Katka: je zejména máma, žena a partnerka.

Pracuje jako lektorka ženských témat, je organizátorkou Celonárodní poutě na podporu přirozených porodů a poradkyně přirozené antikoncepce Pavel: pracuje ve vedení nadnárodní sportovní firmy, je nadšený sportovec a hlavně milující partner a táta Pokud chceme ve vztahu společně růst, zažívat pocity radosti, štěstí a svobody, je dobré znát principy, které mají na naše společné soužití velký vliv. Jedním z takových principů je právě cykličnost. Přijďte načerpat informace, které vám mohou pomoci k lepším vztahům.

DOPROVODNÝ PROGRAM: výstava intuitivních obrazů Soni Zapletalové káva a zákusky Milušky Vobořilové polévka a saláty Moniky Sulasové Pizzetky – sukénky ženskosti 12:30 – 14:30 prodej speciální kolekce pro tuto akci s autorkou Michaelou Meerou prodej jantarových korálků prodej knih s tématikou festivalu ukázka šátků na nošení dětí a ergonomických nosítek, poradna belly painting – Petra Zsáková, nutnost objednání předem (722 263 300) Zelená hlava Olomouc – stříhání vlasů a malování hennou – nutnost objednání předem (705 215 253) dětský koutek Průběhem celého dne nás provede autorka festivalového plakátu, Eliška Bröcklová. O hudební program se postará mladá, krásná, začínající hudebnice Maki. Celodenní vstupné na festival: 180 Kč v předprodeji 210 Kč v den akce

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Být ženou

Wellness penzion U JirsákaŠumperk (1 636 metrů)

Wellness Hotel DianaVelké Losiny (8.5 km)

Villa AurelieVelké Losiny (8.6 km)