Bounty Rock Cafe Open Air 2016

Bounty Rock Cafe Open Air 2016

Adresa:

Olomouc, Michalská 1141/8

Termín: 11.6.2016
Vstupné:

800

11červen sobota 13:00

Žánr: rockpopmetalfestivalpunk

Umělci: AlphavilleAnna K.InekafePrecedens


FOREVER YOUNG ZAZNÍ V OLOMOUCI. ALPHAVILLE MÍŘÍ NA FESTIVAL BOUNTY ROCK CAFE OPEN AIR

OLOMOUC Hity jako Forever Young nebo Big In Japan zazpívají v Olomouci legendární Alphaville. Německá kapela v čele se zpěvákem Marianem Goldem bude jedním z headlinerů šestého ročníku olomouckého festivalu Bounty Rock Cafe Open Air, který je naplánovaný příští rok opět do areálu Korunní pevnůstky v Olomouci.

Milovníci rockové muziky, kterou má akce v názvu, se však nemusejí bát "vyměknutí" festivalu. V programu, který začne v sobotu 11. června 2016 ve 13 hodin, se vystřídají například rockové legendy Precedens, populární Iné Kafé ze Slovenska, americká rocková kytaristka Janet Robin nebo opravdová progresivně-rocková lahůdka Riverside z Polska, která je řazená mezi deset nejlepších kapel tohoto žánru na světě. Velkým tahákem bude jistě i vystoupení populární Anny K. s kapelou.

"Každý rok zkoušíme v programu něco nového. Letos jsme se rozhodli nasadit mezi rockové kapely novoromantické Alphaville. Právě takové kontrasty máme na jiných akcích rádi. Není lepší pocit, než vidět pod pódiem zpívat rockera, punkáče nebo popaře hit Forever Young, který všichni znají třeba z fimu Highlander," popisuje pořadatel festivalu Dušan Neumann.

Podle něj kapela vystoupí v sestavě Marian Gold (zpěv), David Goodes (kytara), Jakob Kiersch (bicí), Maja Kimová (baskytara) a Carsten Brocker (klávesy). "Alphaville do České republiky jezdí rádi, protože zde mají velkou základnu fanoušků. Několikrát tady oslavili svoje narozeniny, koncertovali s Karlem Gottem, s nímž také nazpívali Forever Young," dodává Neumann, který se nejvíce těší na rockové Riverside.

"Riverside jsou nejčastěji srovnávaní s Dream Theater, nicméně je pravdou, že si polští rockeři razí svou vlastní cestu a podobnost začíná a končí u žánru, který hrají. Všichni zakládající členové, kteří dříve působili v metalových kapelách, dali vzniknout unikátnímu uskupení, kde do progresivní hudby přirozeně pronikají právě metalové prvky, které nejsou dominantní, ale ani přehlédnutelné," popisuje Neumann a upozorňuje dále i na vystoupení Precedens s novou zpěvačkou Ivou Marešovou, olomouckou festivalovou premiéru Anny K. nebo na koncert Američanky Janet Robin, která byla jedinou dívčí žákyní slovutného kytarového mága Randyho Rhoadse od Ozzyho Osborna.

ALPHAVILLE, ANNA K./INEKAFE, PRECEDENS, JANET ROBIN

Německá legendární skupina, která vznikla v roce 1981 v západním Berlíně a proslavila se písněmi „Forever Young“, „Big In Japan“ či „Sounds Like a Melody“. Skupina se v období téměř deseti let věnovala převážně...
Inekafe je slovenská punkrocková hudební skupina založená v roce 1995. Své působení ukončila na počátku roku 2006, poté, co odešel její frontman a zpěvák Vratko Rohoň. V roku 2010 se skupina vrátila, ale pouze ve „stand...
Precedens je česká hudební skupina, která se zrodila z velice bizarního undergroundového projektu Duševní hrob. Poprvé se publiku představila v dubnu 1982 v sestavě, kterou tvořili Jan Hedl, Martin Němec, Petr Kohut a Mirko...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bounty Rock Cafe Open...

Restaurace ARIGONEOlomouc (133 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (418 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.4 km)