Walter Trout / Battle Scars Tour 2016

Walter Trout / Battle Scars Tour 2016

Adresa:

Olomouc, Jeremenkova 36

Termín: 15.7.2016
Vstupné:

799

15červenec pátek 20:00

Žánr: koncertyrockblues


Walter Trout přiveze do Olomouce strhující elektrické blues
OLOMOUC Jeden z nejlepších bluesrockových kytaristů světa, fenomenální Walter Trout se vrací po velmi těžké nemoci na koncertní pódia. V rámci evropského turné se zastaví jedinkrát v České republice.

V pátek 15. července vystoupí se svou kapelou v Kongresovém sále hotelu Clarion v Olomouci.
Čtyřiašedesátiletý Američan, bez nadsázky považovaný za korunovaného krále rockově přiostřeného blues, doprovázel v mládí například Johna LeeHookera nebo byl členem kultovních Canned Heat, od nichž přestoupil na čtyři roky do Bluesbreakers Johna Mayalla.

V roce 1989 se vydal na sólovou dráhu, na níž vydal přes dvacet alb. Před časem svedl boj s vážnou nemocí, která vyžadovala transplantaci jater. Jeho nové životní zkušenosti se odrazili na poslední albu Battle Scars, se kterým přijede i do Olomouce.

„Cítím se jako znovuzrozený, jako skladatel, kytarista a samozřejmě i jako lidská bytost. Dostal jsem novou příležitost něco dokázat a chci jí využít. Jsem neskonale vděčný a šťastný,“ říká před turné Walter Trout.

Živé koncerty Walter Trouta jsou podle pořadatele českého koncertu Dušana Neumanna plné energie a strhujícího elektrického blues. Walter se sám v anketě BBC umístil na šestém místě mezi nejlepšími kytaristy všech dob. Los Angeles Times o něm napsaly, že je strhující, gladiátorský kytarista, na kterého přesně sedí termín kytarový hrdina.
„Kytara je jeho součástí, když křičí, křičí i ona. Walter Trout dovede ze svého nástroje dostat neuvěřitelné zvuky.

Když to spojím s tím, že ho na pódiu doprovodí špičková sehraná kapela s bubeníkem Michaelem Leasurem, klávesistou Sammy Avilem a baskytaristou Johnny Griparicem, máme našlápnuto na český bluesrockový koncert roku,“ doplňuje Neumann. Vstupenky na koncert, který bude na stání lze koupit v předprodeji v síti Ticketstream za cenu 799,- Kč.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

4květen sobota 20:30

Mig 21 - Olomouc

, Tř. 17 listopadu 43 Koncert

8říjen úterý 19:00

Ubytování v okolí akce Walter Trout / Battle...

Theatre HotelOlomouc (840 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (1 559 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (1 893 metrů)