Rick Wakeman (uk)

Rick Wakeman (uk)

Adresa:

Olomouc, Jeremenkova 36

Termín: 23.2.2015
Vstupné:

890

23únor čtvrtek 01:00

Žánr: rockinstrumentálfestivalelektroparty film

Umělci: Rick Wakeman


LEGENDÁRNÍ KLÁVESISTA BRITSKÝCH YES RICK WAKEMAN DORAZÍ DO OLOMOUCE

OLOMOUC Rick Wakeman, jeden z nejlepších klávesistů planety, který si renomé vydobyl jako člen legendární art-rockové kapely Yes, dorazí do Olomouce. Hudebník, který dodnes uvádí pravidelnou rozhlasovou show na Planet Rock a jenž ve studiu nahrával s takovými jmény jako jsou David Bowie, Cat Stevens nebo Al Stewart, zahraje 23. února od 20 hodin v Kongresovém sále Clarion Congress Hotel.

Vstupenky v číslovaných sektorech v cenách 690, 790 a 890 korun jsou od těchto dnů v předprodeji v síti Ticketstream a v Bounty Rock Cafe, které vystoupení pořádá. „Rick Wakeman je ztělesněním artrocku! Impozantní a majestátný vzhledem v každém zavlnění pláště, gestu a notě. Vidět jej hrát naživo je zážitkem na celý život, i ty nejtěžší party hraje s lehkostí a nonšalancí, dokáže střídat rejstříky i klaviatury a přitom si s úsměvem povídat s nejbližším spoluhráčem,“ láká na koncert pořadatel Dušan Neumann.

Rick Wakeman se narodil jako Richard Christopher Waleman 18. května 1949 na předměstí Londýna do hudebně založené rodiny. V pěti letech začal hrát na klavír, ve dvanácti zkusil elektronické nástroje a ve čtrnácti se z něj stal poloprofesionální hudebník. Už za studií na věhlasné Royal College of Music se stal vyhledávaným studiovým hráčem.

Například Davidovi Bowiemu přispěl mellotronem na album Space Oddity a klavírním doprovodem i na další jeho skladby. Sólem ozdobil Morning Has Broken Cata Stevense. Začátkem sedmdesátých let nahradil Tonyho Kayeho v kaple Yes, ze které se po příchodu Steva Howea a Ricka Wakemana stala doslova supergroup. To znamená, že na každém z postů hrál muzikant světové extratřídy. Yes tehdy ovládali žebříčky a čtenářské ankety novin a časopisů. Paralelní, avšak rovněž velkolepou sólovou kariéru zahájil Rick v roce 1973 tematickým instrumentálním projektem Six Wives Of Henry VII.

O rok později nahrál naživo v Royal Festival Hall se symfonickým tělesem, sborem a recitátory svou adaptaci Verneovky Cesta do středu Země. V roce 1975 v podobné bombastické konstelaci vydával studiovku Myths And Legends Of King Arthur. V osmdesátých a devadesátých létech vydává Wakeman bezmála padesát alb s relaxační, filmovou i jinou hudbou. Z nadprodukce stojí za zmínku především Return To The Centre Of Earth z roku 1999.

V tvůrčí činnosti Rick Wakeman nepolevuje ani novém tisíciletí, i když se více soustředí na koncertování a přehrávání svého špičkového repertoáru ze sedmdesátých let. „Setlisty současných koncertů jsou více než slibné. Navíc podobná příležitost slyšet a vidět rockovou klasiku ve vrcholném autentickém provedení jejího autora, se už nemusí opakovat,“ doplňuje Neumann. (tisková zpráva)

Rick Wakeman se narodil jako Richard Christopher Waleman 18. května 1949 na předměstí Londýna do hudebně založené rodiny. V pěti letech začal hrát na klavír, ve dvanácti zkusil elektronické nástroje a ve čtrnácti se z něj stal...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rick Wakeman (uk)

Theatre HotelOlomouc (840 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (1 559 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (1 893 metrů)