Přejít na stránky Ticketpro.cz

Ken Hensley (UK)

Termín: 13.3.2014 15.3.2014

13březen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyelektrojazzrockpopblues house


Náčelník a duše opravdových Uriah Heep Ken Hensley přijíždí po nedávných velice úspěšných koncertech opět do České republiky!Další exkluzivní vystoupení se uskuteční v Plzni a Olomouci. Kapacita sálů je omezena!

Velký náčelník a duše opravdových Uriah Heep Ken Hensley přijíždí po nedávných velice úspěšných koncertech opět do České republiky!Další exkluzivní vystoupení  se uskuteční  v plzeňském klubu House Of Blues a v olomouckém Bounty Rock Caféi.Kapacita sálů je omezena!

Tentokrát vystoupí bez vikingského bandu Live Fire pouze Ken Hensley sám,jen za doprovodu svých neodmyslitelných kláves a kytary.

     Součástí večera s Kenem Hensleym bude moderovaná diskuze s dotazy diváků(s českým překladem) a samozřejmě i plnohodnotný koncertní set z mixu staré dobré uriášovské klasiky a písní z nových Hensleyho studiových alb,včetně novinek z aktuální studiové desky Trouble.

     Kolik z tisíců rockových klávesáků rozpozná sluchem i laik? Deset Možná. A kolik z oněch deseti hraje či hrálo hardrock? Dva. A kdo autorsky dominoval své kapele? Jediný!

     Existuje povolanější interpret klasických písní Uriah Heep než je Ken Hensley? Při vší úctě k jeho bývalým kolegům (Box a spol.), vystupujícím dodne pod hlavičkou Uriah Heep měl právě on bezesporu největší zásluhu o zapsání této průkopnické hardrockové kapely do rockových čítanek. V sedmdesátých letech byl totiž téměř výhradním autorem všech jejich nesmrtelných hitů. To z pera Hensleyho se zrodily známé rockové perly typu July Morning, Lady In Black, Free Me, Rain, Stealin, Sweet Freedom, Look At Yourself, Easy Livin či Rainbow Demon…Při koncertech Uriah Heep pak byla Hensleyho uhrančivá osobnost zdobená bohatou vlasovou hřívou spolu s výrazným zvukem jeho klasických hammondek dominantním elementem celé kapely.

      Po 13 studiových albech natočených s Uriah Heep ale Hensley v roce 1980 ze skupiny odchází pro nesouhlas s dalším posunem repertoáru směrem do popových vod a navazuje spolupráci s americkými Blackfoot. V polovině osmdesátých se pak na několik let stahuje do ústraní (hostuje ale např. na albu excentriků WASP), aby se s koncem milénia opět vrátil na hudební scénu. Sám či ve spolupráci s bývalými „Uriáši“ Johnem Lawtonem či Johnem Wettonem vydává několik sólových alb. Zajímavý je i jeho projekt úpravy skladeb Uriah Heep ve spolupráci s moskevským symfonickým orchestrem. Na Hensleyho výtečném studiovém albu Blood On The Highway z roku 2007 se v roli pěveckých hostů objevují velice slavná jména- např.Glenn Hughes(ex Deep Purple), a Jorn Lande(ex Masterplan).

      V posledním  období vydává Hensley v poměrně rychlém sledu další studiové desky.Album Faster (květen 2011) se  nese ve znamení zdařilého návratu ke klasickým uriášovským kořenům,album Love & Other Mysteries(květen 2012) je naopak poklidná Hensleyho kolekce intimních písní s několika hostujícími vokalisty.

V říjnu 2013 vychází album Trouble s již pozměněnou sestavou doprovodného bandu Live Fire v čele s vynikajícím italským vokalistou Robertem Tirantim.

Související odkazy: www.ken-hensley.com, www.houseofblues.cz, www.bountyrockcafe.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ken Hensley (UK)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (594 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (713 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.1 km)