Na zdraví Haiti

Adresa:

Olomouc

Termín: 1.8.2021 31.8.2021
Vstupné:

0

1srp - 31srp celý den

Žánr: ostatní akcepro dětizdraví


Olomouc – V průběhu měsíce srpna bude možné přispět na zdravotní péči na Haiti ve vybraných podnicích v Olomouci. Podpoříte tak prohlídky a léky pro děti z Adopce na dálku v Baie de Henne, Gonaïves a Roche-à-Bateaux. Část financí z online sbírky bychom také rádi věnovali paní Christelle, která je samoživitelka na vozíku se dvěma malými dětmi.

Nedostatek vitamínů, začervení, průjmy a kožní onemocnění snižují lidem věk dožití na 60 let. Zdravotní zařízení na Haiti nejsou vždy snadno dostupná a pacienti z venkova musejí za nejbližším lékaře cestovat jeden i dva dny. Díky výtěžku z kampaně Na zdraví Haiti zprostředkujeme zdravotnickou péči a léky dětem, učitelům i jejich rodinám. 

Záměrem kampaně je získat finanční prostředky na zajištění zdravotní péče pro lidi v těch nejodlehlejších oblastech Haiti a zejména pak pro děti. Díky získaným finančním prostředkům můžeme darovat potřebné léky a zajistit odborné lékařské prohlídky. Na základě poskytnuté zdravotní péče se děti lépe koncentrují při výuce a snižuje se počet jejich absencí ve škole.

Letos bychom speciální péči chtěli věnovat paní Christelle a jejím dětem z vesničky Baie de Henne na severozápadním pobřeží Haiti. Chris je duševně nemocná a v dospívání ochrnula. Živila se pomocnými pracemi za trochu jídla pro sebe a svého synka. Na Haiti propukla epidemie cholery a její muž tak umřel. Chris zůstala sama na malého syna a dceru. Upoutaná na invalidní vozík věděla, že dvě děti sama neuživí. Dcerku si vzali k sobě příbuzní zesnulého muže. Syn odešel k cizím lidem jako pomocná síla. Živořící a zoufalá Chris přišla o jediné své bohatství – milující děti. V tíživé situaci jí pomohl misionář Roman Musil. Syna objevil v pět hodin vzdáleném městě, kde přežíval v drsných podmínkách. Nakonec se jej podařilo z novodobého otroctví vysvobodit. Také dcerka se vrátila zpět k matce, přestože jí v tom její příbuzní dlouho bránili. Rodina je znovu pohromadě a my jim chceme být oporou i nadále.

V roce 2021 bude možné se do kampaně zapojit v podnicích Bistrá kráva, Café Na cucky, Café Restaurant Caesar, Café Trieste, Coffee Library, Kikafe, Na břehu Rhôny a U Kristýna v Olomouci nebo online přes crowdfundingovou platformu PenizeProProjekt.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Na zdraví Haiti

Restaurace ARIGONEOlomouc (297 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (313 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.6 km)