Na podzim roku 2021 připravuje Vlastivědné muzeum v Olomouci společně s projektem Putovnivystavy.cz novou multimediální výstavu o císaři Rudolfu II.

Unikátní výstava poodhalí mnoho tajemství ze života vladaře a představí i celou řadu zajímavých exponátů. Návštěvníci se tak dozví vše o jeho životě, jeho komplikovaném vztahu k bratrovi nebo i to, že jeho syn Julius Caesar d´Austria brutálně zavraždil mladou dívku a mnohé další...

Zavítejte s námi do časů Rudolfovy vlády, kdy se Čechy staly nejen císařskou rezidencí, ale i evropským kulturním a vědeckým centrem. Na dvoře pobývali známí astronomové Johannes Kepler nebo Tycho de Brahe a mnoho dalších vědců. Rudolf II. byl známý i svou fascinací alchymií a okultními vědami, hostil proto mnoho alchymistů, jako byli Edward Kelley a John Dee.

Návštěvníky výstavou provede samotný digitálně oživený Rudolf II., který bude promlouvat z živých obrazů a velkoplošných projekcí. Provede je nejen svým málo známým mládím a cestami, ale přiblíží jim i své unikátní sbírky často velmi tajemných předmětů. Pomocí velkého hologramu Rudolf představí i své korunovační klenoty a nemůže samozřejmě chybět ani velká alchymistická laboratoř. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rudolf II.

Restaurace ARIGONEOlomouc (269 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (820 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)