Přejít na stránky Ticketpro.cz

Letní Letná na cestách: Teátr Víti Marčíka – Labyrint světa

Adresa:

Olomouc

Termín: 9.6.2012

9červen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcepřednáškysetkání


Všudybud a Mámení provázejí Víťu Marčíka labyrintem světa, aby nakonec nalezl ráj ve vlastním srdci. Nová inscenace vzniká po několikaletém hledání odvahy a drzosti zpracovat, zdramatizovat knihu Jan Ámose Komenského – Labyrint světa a ráj srdce. Představení vyprávěné za pomoci loutek a kulisy, která je obrazem labyrintu.

Založený ve vesničce Drahotěšice. Potulné divadlo několika přátel, které stojí na výrazném charismatu Víti Marčíka – režiséra, scénáristy, herce, hudebníka,… V centru zájmu je nejen tvorba alternativního loutkového divadla, ale využití všech dostupných prostředků, k navázání vztahu a komunikace s divákem. Představení jsou plná typického humoru a moudrosti lidového vypravěče Marčíka. Vedle dnes již klasických pohádek, které získaly mnoho ocenění na divadelních festivalech v České republice i v zahraničí, vznikají také inscenace pro dospělé (Robinson Crusoe, Mystéria Buffa, Setkání v Betlémě,…).

„Víťa Marčík je komediant a klaun v pravém slova smyslu. S neskrývavou radostí hraje známé příběhy tak, aby pobavil publikum. A obecenstvo, konkrétní lidé, jsou doménou jeho nespoutané improvizace. Umí sám sebe ironizovat a všechno, co říká a hraje, je pro ně pravdou pravdoucí. Vždyť jim to předvádí potulný komediant. A takoví byli v každé době vítanými hosty prostého lidu.“
(V. Predmerský, divadelní kritik)

Teátr však nelze zaškatulkovat ani do divadelního žánru, ani do věkových skupin. Jde o „zjev z jižních Čech“ jak ho označila MF Dnes.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Letní Letná na...

Restaurace ARIGONEOlomouc (208 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (505 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.6 km)