Kulturní dědictví / Ukrajina

Kulturní dědictví / Ukrajina

Adresa:

Olomouc, nám. Republiky 822/6

Termín: 1.10.2020 15.11.2020

1říj - 15lis celý den

Žánr: výstavyunesco umění kultura historie ukrajina morava podzimní výstavy


Premiéra unikátního výstavního projektu, který se skládá ze tří částí a nabídne komplexnější pohled na kulturní dědictví UNESCO, ale i významný vztah k české kultuře. Hlavní část výstavy představí všechny položky světového seznamu UNESCO za Ukrajinu. Patrně pro nás nejzajímavější položkou seznamu je Rezidence bukovinsko-dalmátských metropolitů v Černovicích (v současně době univerzitní sídlo), které postavil český architekt a mecenáš Josef Hlávka. I přes tuto silnou českou stopu je tato památka zapsaná na seznam UNESCO jen za Ukrajinu.

I z tohoto důvodu druhá část výstavy nabídne přehled bohaté historie česko-ukrajinských vztahů a opět nabízí u nás ne příliš známé osobnosti a události.

Třetí část výstavy nabídne výstavu prací legendární ukrajinské malířky Anastasie Rak, která se specializovala na propagaci a rozvoj speciální techniky malování na skle. Výstava byla s velkým úspěchem představena např. v Paříži, ale i dalších zemích. Poslední část představuje mistrovství ukrajinských národních řemesel a nabídne i ukázky řemesel zapsaných na světový seznam UNESCO (např. Petrikovská malba).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kulturní dědictví /...

Restaurace ARIGONEOlomouc (269 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (820 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)