Víkendový meditační kurz pro začátečníky pod vedením buddhistické mnišky bhikkhunī Visuddhi

Víkendový meditační kurz pro začátečníky pod vedením buddhistické mnišky bhikkhunī Visuddhi

Adresa:

Prostějov, Slezská 3

Termín: 16.10.2020 18.10.2020
Vstupné:

dobrovolné

16říj - 18říj celý den

Žánr: ostatní akcemeditace


Pokud stojíte o to, prozkoumat sami sebe, svoji vlastní mysl a tělo, využijte možnosti meditačního ústraní pro začátečníky. Pro začátek je dobré vědět, že v ārāmě se žije dle jasně stanoveného řádu, ​ který usnadňuje naší spirituální praxi a pomáhá rozvíjet soustředění.

Po absolvování tohoto kurzu je možnost účastnit se aktivit a samostatných ústraní v klášteře (ārāmě) Karuṇā Sevena, 1. Ženském buddhistickém klášteře v České republice.

Ubytování: je možné i pro ženy i muže, ve vedlejším domě pro praktikující (Viveka). Prosíme, přivezte si s sebou spacák, prostěradlo, deku na meditaci, ručník, přezůvky a věci pro osobní hygienu.

Program: začíná v pátek 16. 10. v 19 hodin přednáškou a přijetím osmi etických rozhodnutí.  Končí v neděli 18. 10. ve 14 hodin. Celý víkend se dodržuje ušlechtilé mlčení. V průběhu víkendu Vám bude předána instrukce k meditaci ānāpānasati a mettā.

Podmínky pobytu: přečtení a písemný souhlas s pravidly a denním programem ārāmy. Je nezbytné pravidla a režim ārāmy důsledně dodržovat, v opačném případě může následovat ukončení pobytu. Při porušení některého z osmi etických pravidel následuje okamžité ukončení pobytu.

Učení je předáváno formou daru (dhammadāna). Mnišství je stejně jako za doby Buddhy závislé na darech laiků. Dobrovolným příspěvkem podpoříte mnišský život ctihodné bhikkhunī Visuddhi a existenci kláštera Karuṇā Sevena. Rezervujte si už nyní místo na emailu: karuna.sevena.cz@gmail.com.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Víkendový meditační...

Theresian Hotel & SpaOlomouc (16.4 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (16.9 km)

Theatre HotelOlomouc (17.8 km)