Houby

Houby

Adresa:

Šumperk, Hlavní třída

Termín: 10.9.2020 12.9.2020
Vstupné:

30 Kč, snížené 20 Kč

10zář - 12zář celý den

Žánr: výstavyhouby příroda mykologie podzimní výstavy morava


V předsálí Rytířského sálu proběhne ve dnech 10.–12. září 2020 21. výstava hub, věnovaná RNDr. Magdě Zmrhalové. Díky jejímu úsilí se v Šumperku od roku 1999 každoročně můžeme těšit na mykologickou výstavu.

Ani letos nebude chybět mykologická poradna, vedená prof. RNDr. B. Hlůzou, CSc., Bc. T. Tejklovou, Mgr. L. Zíbarovou a Mgr. D. Dvořákem. Návštěvníci muzea budou mít opět možnost nechat si své houby odborně určit.

Aby byla zajištěna pestrá škála exponátů, chtěli bychom se obrátit na širokou veřejnost s prosbou o podporu výstavy, a to sběrem hub k vystavení. Uvítáme jakékoliv čerstvé druhy hub. Zájemci je mohou odevzdávat na pokladně šumperského muzea během středy 9. září nebo je donést přímo na výstavu. Determinaci hub pomůže, budou-li houby neočištěné a neokrájené, ideálně doplněné údajem o lokalitě a biotopu či okolo rostoucích dřevinách. Prosíme také o uvedení jmen sběratelů, neboť vzácné či méně běžné druhy hub budou po skončení výstavy zaherbářovány.        

Jelikož budou vystaveny živé houby, je konání výstavy časově omezeno na pouhé tři dny. Návštěvu si můžete naplánovat na čtvrtek a pátek od 9.00 do 17.00 hod. nebo na sobotu od 9.00 do 12.00 hod.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Šumperk Akce v obci Šumperk

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Houby

Wellness penzion U JirsákaŠumperk (1 822 metrů)

Wellness Hotel DianaVelké Losiny (8.4 km)

Villa AurelieVelké Losiny (8.6 km)