Jaromír Nohavica & Janáčkova filharmonie Ostrava Přeloženo

Jaromír Nohavica & Janáčkova filharmonie Ostrava Přeloženo

Adresa:

Olomouc, U Sportovní haly 2

Termín: 12.5.2022

12květen čtvrtek 19:00

Žánr: koncertyfilharmoniepísničkářství

Umělci: Jaromír NohavicaJanáčkova filharmonie Ostrava


Koncert 06.05.2020, následně 27.10.2020 a poté 12.05.2021 je přeložen na 12.05.2022 z důvodu vládních nařízení. Vstupenky zůstávají v platnosti.

Koncert Jaromíra Nohavici s Janáčkovou filharmonií Ostrava pod vedením Marko Ivanoviče zažili diváci již v několika městech v Čechách, na Slovensku a také v Polsku. Konají se pouze příležitostně, a tak se stávají pro diváky malým hudebním svátkem.

Barevná aranžmá Marco Ivanoviče a Ondřeje Brzobohatého dávají známým písním Jaromíra Nohavici nový rozměr a posouvají je někdy na hranici filmové hudby. Koncert je průběžně doplněn i malými intermezzy tradičních vystoupení Jarka Nohavici s jeho stálými pódiovými hosty – vynikajícím polským akordeonistou Robertem Kuśmierskim a hráčem na percuse a bicí Pavlem Plánkou. Netradiční spojení zdánlivě neslučitelných žánrů ještě více umocňuje poetiku Nohavicových textů a přináší divákům velmi silný zážitek. 

Jaromír Nohavica je významný český folkový písničkář, textař, libretista, osobitý zpěvák, skladatel a kytarista. Hraje také na heligonku. Pochází z Ostravy. První píseň napsal již v osmi letech. Na kytaru hraje od svých...
Janáčkova filharmonie Ostrava se ve velmi krátké době od svého vzniku v roce 1954 zařadila mezi přední česká symfonická tělesa. Od roku 1958, kdy uskutečnila své první zahraniční turné, navštívila opakovaně téměř celou...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

4květen sobota 20:30

Mig 21 - Olomouc

, Tř. 17 listopadu 43 Koncert

8říjen úterý 19:00

Ubytování v okolí akce Jaromír Nohavica &...

Restaurace ARIGONEOlomouc (944 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (1 309 metrů)

Theatre HotelOlomouc (3 km)