Sezónní výstava v galerii na druhém nádvoří Helfštýna se poohlédne za složitými stavebními dějinami hradního paláce. Jak vypadal v minulosti? Kdo se podílel na jeho výstavbě a jaké při tom používal materiály, nebo jak měl vypadat po přestavbách druhé půlky 20. století?

Po více než dvou stoletích chátrání se na podzim roku 2017 torzo renesančního paláce na hradě Helfštýně dočkalo zahájení statických a záchranných prací. Mimořádný projekt „Záchrany a zpřístupnění hradního paláce na Helfštýně“ přinesl nepřeberné množství poznatků z oborů archeologie, dějin umění i stavební historie. Interdisciplinární výzkum umožnil použití současných technologií. Zároveň byla zahájena ojedinělá intervence minimalistické současné architektury do hradní ruiny, při které našla uplatnění řada specializací a profesí. Právě takto bychom Vám rádi celý projekt představili ještě předtím, než bude palác otevřen široké veřejnosti.

Originální obrazy, historické veduty, pohlednice, archeologické nálezy, projektová dokumentace a řada dalších detailů Vám přiblíží osudy helfštýnského paláce od počátků výstavby, přes vrcholnou slávu v období renesance, řízenou likvidaci zahájenou v 17. století a následné snahy o záchranu rozsáhlého torza.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Olomoucký kraj Akce v obci Týn nad Bečvou

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Příběh torza

Theatre HotelOlomouc (25.9 km)

Villa MemoriesZlín (27.1 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (28 km)