Oslava Vesākhā 2563 a přednáška bhikkhunī Dhammadinnā

Oslava Vesākhā 2563 a přednáška bhikkhunī Dhammadinnā

Adresa:

Prostějov, Slezská 3

Termín: 9.5.2020
Vstupné:

Dobrovolné

9květen sobota 09:00

Žánr: ostatní akce


Oslava nejdůležitějšího buddhistického svátku roku Vesākhā. V tomto dni Vesākha si připomeneme památku narození, probuzení a konečného osvobození Siddhatthy Gotamy – Buddhy. Tento rok bude hostem ctihodná bhikkhunī Dhammadinnā.

Bhikkhunī Dhammadinnā se narodila v Itálii v roce 1980 a odešla na Srí Lanku v roce 2012. Vystudovala indologii, indo-íránskou filologii a tibetologii na Neapolské univerzitě „L'Orientale“ a na Mezinárodním výzkumném ústavu pro pokročilou buddhologii na Univerzitě Soka v Tokiu. Doktorát získala v roce 2010. Její hlavní výzkumné zájmy jsou rané buddhistické diskurzy a texty Vinaya a vývoj teorií, praktik a ideologií buddhistických meditativních tradic. Kromě akademické práce vykonává Dhammadinnā meditaci od roku 1996.

Program dne: 

9:00  Příprava oslavy

11:00 Buddha Pūja a přijmutí útočiště u Trojího Klenotu

11:30  Dāna - Obdarování mnišské Saṅghy a oběd

13:00  Recitace – ochranné

14:00  Dhammadesanā - Dhamma přednes bhikkhunī Dhammadinnā

16:00  Čaj a občerstvení - Diskuse o Dhammě

17:00  Společný úklid

19:00  Možnost meditace a individuální praxí

Je pradávnou buddhistickou tradicí obdarovávat na Vesākha mnichy a mnišky. Akt vaší štědrosti (dāna) přispěje k lepšímu životu mnišské Saṅghy, pomůže k vlastnímu pocitu radosti a ke zlepšení vaší vlastní kammy.

Ti, kdo by rádi pomohli s přípravou akce, mohou přijet již v pátek 8. května. Oslava bude připravena z darů, jež sami přinesete a vegetariánských jídel, které společně připravíme na místě ve Vivece. Dejte nám, prosím, předem vědět Vaše časové možnosti a dobu příjezdu, abychom se se mohli lépe domluvit a uspořádat akci. Jste srdečně zváni!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Oslava Vesākhā 2563 a...

Theresian Hotel & SpaOlomouc (16.4 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (16.9 km)

Theatre HotelOlomouc (17.8 km)