Kontrasty Ukrajiny

Kontrasty Ukrajiny

Adresa:

Olomouc, nám. Republiky 822/6

Termín: 11.2.2020 15.3.2020
Vstupné:

zdarma

11úno - 15bře celý den

Žánr: výstavyfotografie


Výstava fotografií Richarda Boudy ukazuje dvě tváře Ukrajiny. Ukrajina – to není jenom válka, chudoba a korupce, ale také pohostinnost, krása divoké přírody, kouzlo vesniček a prostota i upřímnost tamních obyvatel. Richard Bouda zaostřuje na obyčejné lidi, kteří se ocitli v neobyčejné situaci. Jiné zachycuje v každodenní všednosti, i zde se však o sebe bijí prudké kontrasty. Kam se země ubírá, fotografoval během více než sedmi let.

Vydejte se s ním od západu až po válečnou zónu na východě… Vernisáž uvede 11. února (17 hodin) ve Vlastivědném muzeu v Olomouci známý fotograf Jindřich Štreit. Následovat bude přednáška s autorem výstavy Richardem Boudou.

Ukrajinské děti v nouzi jako fotografové

Výstava upozorňuje nejen na tíživou situaci na Ukrajině, ale také na projekty Arcidiecézní charity Olomouc, která tam pomáhá od roku 1990. Podporuje např. chlapce z dětského domova v Bortnykách (hospodářské vybavení domova, stavba hřiště, podpora chlapců ve studiu…) nebo sirotky a děti ze sociálně slabých rodin v Lopatyně (každý všední den teplé jídlo, rekonstrukce budovy fondu…). Tamní děti a mladí lidé potřebují motivaci, naději. Tou může být i nové hobby, zdokonalit se např. ve fotografování.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kontrasty Ukrajiny

Restaurace ARIGONEOlomouc (269 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (820 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)