Keltové

Keltové

Adresa:

Olomouc, nám. Republiky 822/6

Termín: 11.2.2020 23.2.2020
Vstupné:

80 Kč, snížené 40 Kč

11úno - 23úno celý den

Žánr: výstavyumění historie archeologie keltové morava zimní výstavy


Tato archeologická výstava, jejíž příprava trvala téměř dva roky, se zaměřuje na prezentaci jednoho z nejznámějších nálezů na území České republiky, a to na kamennou hlavu nalezenou v roce 1943 v pískovně na katastru Mšeckých Žehrovic na Rakovnicku.

Tento exkluzivní artefakt, který je nejdražším a nejznámějším archeologickým nálezem České republiky, do Olomouce zapůjčilo Národní muzeum, mezi jehož nejvzácnější exponáty patří. Na základě nálezových okolností i některých užitých výzdobných prvků můžeme kamennou plastiku zařadit do mladší doby železné, kdy na našem území pobývali Keltové. Nedaleko místa objevu kamenné hlavy se rozkládal ohrazený areál interpretovaný jako privátní dvorec obývaný vysoce postaveným členem keltské společnosti.

Výstavní panely seznámí návštěvníky s etnikem Keltů, a to prostřednictvím zmínek antických dějepisců a poznatků současného archeologického bádání. Život v mladší době železné návštěvníkům přiblíží i další trojrozměrné exponáty – zbraně, ukázky keramiky, mince, šperky a jiné předměty denní potřeby – ze sbírek Vlastivědného muzea v Olomouci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Keltové

Restaurace ARIGONEOlomouc (269 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (820 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)