Největší záhady a tajemství světa

Největší záhady a tajemství světa

Adresa:

Olomouc, nám. Republiky 822/6

Termín: 31.1.2020 30.8.2020

31led - 30srp celý den

Žánr: výstavyhistorie záhady tajemství morava zimní výstavy jarní výstavy


Na této exkluzivní výstavě budete moci zhlédnout unikátní a běžně nepřístupnou sbírku spojenou s nejtajemnějšími předměty všech světadílů světa.

I přes skutečnost, že se samozřejmě jedná jen o kolekci kopií, mistrovských a výstavních replik, faksimilií a reprodukcí, bylo velmi náročné je na výstavu zajistit. Pro zajištění všech exponátů bylo nutné doslova proletěli celý svět a propojit se s TOP odborníky nejen několika zemí Evropy, ale i USA, Indie, Austrálie, Hondurasu a Číny. Můžete se tak těšit na obří repliku sochy Moi, faksimilii nejtajemnějšíhoi svitku světa „Voynichova rukopisu“, vypreparované zmenšené hlavy tsantsa, meč ve skále nebo maketu největší rukopisné knihy světa – Codexu gigas nebo-li Ďáblovy bible.

Starověký původ mají další vystavené exponáty, opět jako repliky: tzv. první počítač - mechanismus z Antikythéry, Sumerská hvězdná planisféra pravděpodobně zachycující původ biblické zkázy Sodomy a Gomory, dosud nevyluštěný Krétský disk nebo tajemná Tutanchamonova stříbrná pohřební trubka někdy přezdívaná jako „hudební zbraň hromadného ničení“.

Pravděpodobně nejhodnotnějším exponátem výstavy je 1:1 replika slavné Michell-Hedgesovy křišťálové lebky. Exponát je, stejně jako originál, precizně vybroušen z jednoho krystalu přírodního křišťálu. Zajímavostí je, že původní téměř 9kg krystal pochází velmi blízko místa nálezu samotné lebky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Největší záhady a...

Restaurace ARIGONEOlomouc (269 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (820 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)