Radim Hanke / Tvářím tváří v tvář

Radim Hanke / Tvářím tváří v tvář

Adresa:

Hranice, Masarykovo náměstí 71

Termín: 21.11.2019 5.1.2020
Vstupné:

zdarma

21lis - 5led celý den

Žánr: výstavyumění socha moderní umění současné umění morava zdarma zimní výstavy

Umělci: Radim Hanke


Akademický sochař a výtvarník Radim Hanke patří mezi nejvýraznější představitele současné sochařské scény. Narodil se v roce 1963 v Třinci. V letech 1979 až 1982 vystudoval Střední uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti a dále pokračoval až do roku 1988 ve studiu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze.

Od roku 1991 se věnuje pedagogické činnosti. Vyučoval na Střední průmyslové škole v Hodoníně, Vysoké uměleckoprůmyslové škole v Praze, Fakultě umění na Ostravské univerzitě. V současné době vyučuje ve Zlíně na Univerzitě Tomáše Bati a Zlínské soukromé vyšší odborné umělecké škole.

Autorovo dílo určuje zaujetí figurou, kde rozvíjí svůj vlastní rukopis. Mezi zásadní okruhy pak patří sochy ve veřejném prostoru. Vystavuje v rámci samostatných i společných výstav. Je autorem Zlatého střevíčku, ocenění udělovaného vítězným filmům Zlín Film Festivalu či pamětní medaile pro účastníky festivalového půlmaratonu, sochy Emila Zátopka na stadionu Mládež – Zlín, soch Tomáše Bati a Jana Antonína Bati ve Zlíně, Pamětní desky deportace židovských občanů v Uherském Brodě a dalších.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Radim Hanke / Tvářím...

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (19.7 km)

Villa MemoriesZlín (30.7 km)

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (30.8 km)