Sklářský výtvarník Josef Divín pochází z Valašského Meziříčí. V letech 1998 až 2002 studoval na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské ve Valašském Meziříčí. V letech 2002 až 2008 studoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v ateliéru profesora Vladimíra Kopeckého. V roce 2005 až 2006 navštěvoval ateliér profesora Jaroslava Vančáta.

Josef Divín pomocí různých technologií zpracování skla – foukání a ručního tvarování na huti, natavováním kovových fólií, leháním, broušením, rytím a dalšími, zpracovává náměty převzaté často z krajiny a architektury. Ve skleněných objektech a obrazech zaznamenává nejen žhavou prchavost chvíle jejich vzniku, ale také osobní pocity z různých míst, které ho ovlivnily. Se zneklidňující emocionalitou dodává svými abstraktními uměleckými díly svědectví o vlastním osobitém vnímání skutečnosti.

Již 12 let se zabývá natavováním stříbrných folií na sklo. Svou tvorbu prezentoval od roku 2000 na 30 samostatných výstavách a 160 ti společných se účastnil. Jeho práce je zastoupena v tuzemských i zahraničních sbírkách, například v Itálii, na Slovensku, ve Francie, v Německu, Belgii, Dánsku, Polsku, Bulharsku, Holandsku a USA.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Josef Divín / Dílo

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (19.7 km)

Villa MemoriesZlín (30.7 km)

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (30.8 km)