Dny umění nevidomých na Moravě - Olomouc

Dny umění nevidomých na Moravě - Olomouc

Adresa:

Olomouc, Sokolská 36

Termín: 3.4.2019 30.4.2019
Vstupné:

zdarma

3dub - 30dub celý den

Žánr: výstavyvernisáž zdarma umění


Nenechte si ujít výstavu obrazů slabozraké grafičky a ilustrátorky Markéty Evjákové, kterou pořádáme pro širokou veřejnost v rámci jubilejního 25. ročníku festivalu „Dny umění nevidomých na Moravě“. Výstava bude probíhat ve dnech 3. 4. – 30. 4. 2019 v prostorách čajovny Té & Café Kratochvíle, Sokolská 36, Olomouc. Vernisáž k výstavě se zde uskuteční dne 3. 4. od 16 hodin.

Kdo je Markéta Evjáková?
Mgr. Markéta Evjáková se narodila 3. 4. 1982 ve Vsetíně, nyní působí v Brně. Jedenáct let navštěvovala Základní uměleckou školu, různé výtvarné kroužky a účastnila se výtvarných soutěží. Na gymnáziu maturovala z výtvarné výchovy na téma Valašská architektura.

Jak tvoří?
Dříve malovala barvami, kreslila rudkou i uhlem. Nejraději kreslila portréty. Od roku 2005 ale nejvíc kreslí na počítači, na kterém může pracovat díky zvětšení. Nemaluje žádnou nestandardní pomůckou, ale běžnou počítačovou myší v grafických programech.

Čím je její tvorba charakteristická?
Autorčina grafická tvorba je plná zářivých barev i geometrických útvarů, jejichž sladění krásně zapadne do moderních interiérů. Do svých obrazů vnáší radost, pozitivní myšlení, dětskou hravost a také reklamní grafiku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dny umění nevidomých...

Restaurace ARIGONEOlomouc (301 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (582 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.7 km)