Milan Sanetřík – dílo

Milan Sanetřík – dílo

Adresa:

Hranice, Masarykovo náměstí 71

Termín: 21.3.2019 5.5.2019
Vstupné:

zdarma

21bře - 5kvě celý den

Žánr: výstavyumění malba moderní umění morava jarní výstavy hranice


Výstava Milana Sanetříka se koná k jeho životnímu jubileu. Autor v roce 2019 totiž oslaví 85 let.

Milan Sanetřík se narodil v Bohumíně. V Hranicích žije od svých pěti let. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou a lesnickou v Brně. Později se začal věnovat fotografii, kterou časem rozvíjel až k profesionální úrovni.

Vzhledem k profesi lesníka se věnoval i problémům ekologie a ochrany přírody. Stal se iniciátorem a organizátorem několika ročníků celostátních výstav s názvem Lesy musí žít a Ekoforum. Vyvrcholením této jeho aktivity je vydání obsáhlé encyklopedické publikace Evropské národní parky s popisem a fotografiemi 210 národních parků Evropy v roce 2004. V roce 2006 se pak podílel na vydání knihy Země Moravské brány, ve které je zpracována historie a podoba této části naší země.

V posledních letech začal s výtvarnou činností v žánru malování, koláží a dřevořezbě. Rád kombinuje dřevo s kamenem, jako symbol života a věčnosti. Tato symbióza jej přivedla i k dalšímu zájmu, a to k tvorbě suiseki – japonskému umění aranžování kamenů. Tento výtvarný projev, vycházející ze zenové filozofie, mu poskytuje možnost ztvárnit krásu dřeva a kamene v neomezeném množství kontaktů s přírodou.

Díla Milana Sanetříka vycházejí čistě z jeho osobních zkušeností a radosti z tvoření, kde neustále objevuje nepoznané. V jeho dílech se projevuje jeho vztah k poezii a historii starého Řecka.

Mezi jeho oblíbené techniky patří v malování akrylové barvy v kombinaci s olejovými, pro výtvory ze dřeva pak používá nejčastěji lípu, ale nevyhýbá se ani ostatním dřevinám, které případně barevně upravuje.

V roce 2009 byl přijat do Unie výtvarných umělců.

Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 21. března 2019 v 17 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Milan Sanetřík –...

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (19.7 km)

Villa MemoriesZlín (30.7 km)

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (30.8 km)