Art Weekend v Šantovce - Olomouc

Art Weekend v Šantovce - Olomouc

Adresa:

Olomouc, Polská 1

Termín: 2.11.2018 4.11.2018
Vstupné:

zdarma

2lis - 4lis celý den

Žánr: ostatní akceumění výstava workshopy zdarma


První listopadový víkend se Galerie Šantovka promění v umělecké centrum. V termínu od 2. do 4. listopadu se můžete v prostorách Galerie těšit na Art weekend plný workshopů, výstav a show.

V pátek zahájí Jana Látalová výstavu obrazů „Léčivé malování“, která bude k zhlédnutí v rámci doprovodného programu během celého víkendu. V bohatém programu objevíte kouzlo Kingspray graffiti simulátoru, díky kterému pomocí virtuální reality propadnete beztrestně umění street artu. Pouliční umělci představí svá díla a naučíme vás techniku Face paintingu - malování na obličej.

V sobotu bude hlavním programem Living painting show. Jde o jedinečnou show tzv. živých obrazů, kdy umělec maluje na muže, nebo ženy, kteří na krátkou dobu strnule drží určitou pozici tak, aby se celá scéna podobala obrazu.

V neděli si přestavíme umění Body painting - odnož výtvarného umění používající k malbám (někdy doplněným i o další prvky: flitry, plastové tvary anebo přírodní doplňky) většinou ženské tělo. Malovat se bude štětcem a technikou airbrush a speciálními přírodními barvami, které jsou vyrobeny na vodní bázi, dermatologicky nezávadné a snadno smývatelné vodou.

Na své si v rámci workshopů přijde opravdu každý, budeme vyrábět mozaikové a popartové destičky. V experimentálním studiu poznáte, že nemaluje ruka, ale duše. Vytvoříme společně plastický obraz.

Ve foto koutku se necháte přenést s naším počítačovým mágem do prostředí velkého dobrodružství.

MOZAIKOVÉ DESTIČKY:
Výroba vlastní mozaiky rozvíjí tvořivost a fantazii. Zkuste si výrobu mozaiky o rozměru 15x15 cm. K dispozici budou úlomky obkladů a dlaždiček v různých barevných variantách, spárovací hmota, překližkové destičky, houbičky na spárování.

POPART DESTIČKY:
Pop-art je umělecký směr, pro který je charakteristické přejímání různých motivů, např. fotografii, reklamních kampaní a podobně. Tento směr je spojován především s Andy Warholem, jehož díla zná celý svět (láhev coca-coly, portrét Marylin Monroe). K dispozici budou překližkové destičky o rozměu 15x15 cm, barvy, štětce, 10 ks šablon (politici, umělci).

EXPERIMENTÁLNÍ STUDIO:
Ne ruka, to duše maluje... Vystupte ze své komfortní zóny a vyzkoušejte si malování se zavázanýma očima, malování nohama, nebo malování ústy.

PLASTICKÝ OBRAZ:
Něco i pro manuálně zručné s velkou představivostí. K dispozici velké množství kousků dřeva různých rozměrů, šrouby, nářadí, lepidlo na dřevo, překližka k montáži.

V termínu od 2. do 4. listopadu se můžete v prostorách Galerie těšit na Art weekend plný workshopů, výstav a show.

V bohatém programu objevíte kouzlo Kingspray graffiti simulátoru, díky kterému pomocí virtuální reality propadnete beztrestně umění street artu. Pouliční umělci představí svá díla a naučíme vás techniku Face paintingu - malování na obličej. Těšit se také můžete na Living painting show, tedy na živé obrazy a Body painting, odnož výtvarného umění, která místo plátna využívá živá lidská těla.

Během celého víkendu můžete navštívit řadu workshopů, ve kterém s námi budete emoci vyrábět mozaikové, popartové destičky nebo plastický obraz.

Zapište si do diářů první listopadový víkend, během kterého se Šantovka promění v umělecké centrum!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce