Podzimní mlsání na hradě Šternberk

Podzimní mlsání na hradě Šternberk

Adresa:

Šternberk, Horní náměstí 6

Termín: 19.10.2019
Vstupné:

plné 200 Kč, snížené 140 Kč

19říjen sobota 10:00

Žánr: ostatní akcehistorie gastronomie netradiční prohlídky akce v přírodě


V sobotu 19. října 2019 se ponese hradem Šternberk vůně dobrého jídla, neboť na tento den připravujeme gurmánský festival - PODZIMNÍ MLSÁNÍ. Stejně jako v předchozích letech se mohou návštěvníci těšit na prohlídky hradu spojené s ochutnávkou hradních pokrmů. Degustace jídel proběhne v exkluzivním prostoru zrekonstruované Liechtensteinské kuchyně. Všechny pokrmy připravené v rámci sobotního dne jsou inspirované kuchařskou knihou „Dobrá kuchařka českých šlechticů a měšťanů od gotiky po baroko“. Součástí vstupného na prohlídky hradu budou ochutnávky jídel zdarma, další pokrmy lahodné chuti bude možné zakoupit. V nabídce naleznete pochoutky na grilu, pečené koláče a mnoho dalších lahůdek.

Vstupné na pozimní mlsání činí 200Kč pro dospělé osoby, studenti senioři a děti do 15 let zaplatí 140 Kč a rodinné vstupné činí 530 Kč. V ceně jsou zahrnuté kostýmované prohlídky celého hradu a ochutnávky jídel zdarma. Průvodci v historických kostýmech vás seznámí nejen s historií hradu, ale přidají i informace týkající se historie stolování a přípravy pokrmů na hradech a zámcích.

Patříte-li mezi milovníky historie nebo dobrého jídla, nenechte si v sobotu 19. října 2019 ujít návštěvu hradu Šternberk. Akce „Podzimní mlsání “ nabízí ochutnávky netradičních pokrmů servírovaných v historickém prostředí, možnost prohlédnout si krásný šternberský hrad a dozvědět se zajímavé informace o stolování pánů i měšťanů. Více informací naleznete na

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Podzimní mlsání na...

Selský DvůrŠtěpánov (6.1 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (15.8 km)

Theatre HotelOlomouc (16 km)