Palo Macho – dílo

Palo Macho – dílo

Adresa:

Hranice, Masarykovo náměstí 71

Termín: 8.8.2019 29.9.2019
Vstupné:

zdarma

8srp - 29zář celý den

Žánr: výstavyvýstava morava umění slovensko výtvarné umění


Palo Macho patří k současným nejoriginálnějším slovenským umělcům zabývajících se malbou a kresbou na sklo, malířstvím, fotografováním. Narodil se v roce 1965 v obci Streženice nedaleko Púchova na Slovensku.

Vystudoval Výtvarnou průmyslovku v Kamenickém Šenově, kde získal znalosti potřebné ke své sklářské tvorbě. V letech 1989 až 1995 studoval Vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě. Od roku 1994 vyučoval na Uměleckoprůmyslové škole v obci Lednické Rovne na Slovensku a od roku 2011 působil jako akademický pracovník na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě.

Palo Macho často pracuje s tabulovým sklem, s jeho tvarováním a deformací za tepla, která mu umožňuje vytvářet oboustranné malby – reliéfy, obrazy – objekty. Je možné kolem nich poté chodit, dívat se na ně z obou stran, přičemž každá strana nám nabízí jinou podobu malířského díla. Autor při své práci využívá kovy, mat i lesk. Náměty jeho děl zobrazují realitu, portrét, figury, ale také krajinu.

Palo Macho je všestranný člověk. Vyjadřuje se stejně dobře malbou a kresbou na sklo, jako uměleckým slovem. Na Slovensku mu vyšly básnické sbírky Strelné modlitby a nejnověji v roce 2006  kniha básní Mesiac na červeno.

V současné době žije a pracuje v Bratislavě na Slovensku.

Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 8. srpna 2019 v 17 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Palo Macho – dílo

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (19.7 km)

Villa MemoriesZlín (30.7 km)

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (30.8 km)