15. Pekařovská pouť

15. Pekařovská pouť

Termín: 17.8.2018 19.8.2018
Vstupné:

0,- (parkovné 40,-)

17srp - 19srp celý den

Žánr: ostatní akcesetkání


Tradiční akce, která spojuje pouť v církevním slova smyslu se světskou historií a přítomností tohoto zapomenutého koutu Podesní. Již po 15. se uskuteční pouť do odlehlých vršků údolí Desné. Tato třídenní akce nabídne návštěvníkům bohatý kulturní program.

V pátek 17.8. bude zahájena v Ruční papírně Velké Losiny a v Šumperku IX. Mezinárodním setkáním flašinetářů za účasti hostů z Francie, Německa, Polska, Slovenska a České republiky.

V sobotu 18.8. pokračuje pouť v Pekařově Mší svatou a setkáním flašinetářů, vystoupením hudebního, divadelního a folklórního souboru, ukázkami lidových řemesel, historických krojů a historických vozidel.

Pro malé návštěvníky bude připravena skautská dětská pouť, malba loutkami, hrané a loutkové divadlo. A po Mši svaté si budou moci rodinné pěvecké soubory zazpívat svoje vlastní kramářské písně

Pouť bude zakončena v neděli 19.8. na různých místech Podesní: v Ostružné, Šumperku, Ruční papírně a před kostelem Nanebevzetí P.Marie v Rapotíně, kde vystoupí flašinetáři.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Olomoucký kraj Akce v obci Jindřichov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 15. Pekařovská pouť

Wellness Hotel DianaVelké Losiny (4.5 km)

Villa AurelieVelké Losiny (5.3 km)

Wellness penzion U JirsákaŠumperk (12.3 km)