Vychutnejte si kávu jinak

Vychutnejte si kávu jinak

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 24.5.2018
Vstupné:

0

24květen čtvrtek 17:30

Žánr: ostatní akcevíno knihy


Čtvrtek 24. května v 17:30 hodin – Degustace výběrové kávy; DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz Přijďte se seznámit s výběrovou kávou a popovídat si o pěstování, zpracování, pražení, přípravě a ochutnávání jednoho z nejznámějších nápojů světa. Budete mít příležitost ochutnat výběrové kávy z různých zemí i světadílů. Poznáte, jak velké chuťové rozdíly jsou mezi odrůdami a oblastmi pěstování.

Věnovat se vám budou profesionální baristé z ostravského kafekrámku ČERSTVÝ BOBY, kteří vás také procesem celé degustace provedou a zodpoví vám případné otázky. Na akci je nutná rezervace za poplatek 190 Kč/osoba. Na degustaci se naučíte jednotlivé vzorky káv také hodnotit a slovně popsat chutě a vůně, které v nich nacházíte. Kávová zrna mají až 800 charakteristických chutí, které jsou schopny naše smysly rozpoznat (pro porovnání: víno má jen okolo 400). Délka pražení určuje, které charakteristiky vyjdou na povrch.

Čím delší je pražení, tím více chuti se nám při pražení vytratí. Při této degustaci se seznámíte s kávou praženou světlejším způsobem, než je obvykle zvykem. Charakteristika původu káv je u tohoto stupně pražení nejsilnější. Kafekrámek ČERSTVÝ BOBY ve svém názvu skrývá jméno komiksové postavy. Je jím kávový superhrdina Robert Fresh, který do Ostravy přišel zařídit, aby už kávoví záporáci Turek, Pikolo a Bazén neměli ve své moci žádného pijáka kávy. V roce 2015 v Ostravě chyběl solidní espresso bar, kde by si člověk mohl dát kvalitně připravenou výběrovou kávu s sebou, bez nutnosti vysedávání.

Také veškeré kávové vybavení a příslušenství pro přípravu kávy bylo nutné nakupovat přes internet nebo při výletech do Prahy. V té době se kolektiv divadelní kavárny Stará aréna rozhodl tuto mezeru zaplnit a po objevení vhodného prostoru na adrese Nádražní 47 byl 2. 2. 2015 kafekrámek otevřen pro veřejnost. Nyní již pod značkou ČERSTVÝ BOBY naleznete také e-shop s výběrovou zrnkovou kávou a veškerým vybavením k její přípravě, mobilní espresso bar a brew bar, které můžete potkat na festivalech, veletrzích, ale i firemních akcích či svatbách, showroom kávovarů a profesionální techniky a školící středisko.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vychutnejte si kávu...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)