Smart body workshop s Filipem Staňkem

Adresa:

Ostrava, Černá louka 3188

Termín: 27.4.2018
Vstupné:

od 250Kč

27duben pátek 17:00

Žánr: ostatní akce


Smart body/chytré tělo. Smart body je pohybový/taneční jazyk kultivující naši pohybovou inteligenci. Vychází z technik současného tance, ale zároveň si bere účinné nástroje z dalších odvětví jako jsou sport, bojová umění, fyzioterapie, Fighting Monkey a další.

Tanec považuje za základní lidskou potřebu (Jak reaguje vaše tělo, když uslyší hudbu?), přičemž netrvá na jeho konkrétní formě či estetice. Hledá funkční principy. Vytváří v našem těle (respektive v mozku) systém zautomatizovaných vzorců, které nám usnadňují přechody a změny v pohybových dráhách. Je neoddělitelný od mysli. Podporuje neuromuskulární propojení a využívá představivosti, intuice či kreativity k naplnění pohybových úkolů. Nechá nás průběžně zkoumat přenášení našich těžišť, rytmus, dynamiku, plynulý tok pohybu nebo ekonomické využití energie. Klíčovou roli při tomto procesu hraje vždy koordinace, a to jak všech našich tělesných částí, tak koordinace těla a mysli.

Smart body zlepšuje hbitost, rychlost, kondici, koordinaci, mobilitu v kloubech i svalovou sílu. Učí nás vnímavosti k vlastnímu tělu i k okolí. Vychovává „chytré tělo“. Jeho cílem je najít radost a svobodu v pohybovém projevu.

Filip Staněk

Vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, obory tanec a herectví. Pět let působil jako sólista baletu v Ostravě a zároveň jako taneční pedagog. Po vážném úrazu páteře přehodnotil svůj život i přístup k tréninku. Dva roky žil v Monaku, kde pracoval jako fitness trenér a psal povídky na svých internetových stránkách. Nyní je členem tanečního souboru 420people, certifikovaným trenérem v 3D Fitness Academy a tanečním pedagogem. Absolvoval desítky workshopů po celém světě se zaměřením na různá odvětví pohybu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Smart body workshop s...

Zámek ZábřehOstrava (4.3 km)

STING ApartmentsHavířov (11.4 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.7 km)